Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Salou vota unànimement a favor de l’adquisició de dispositius tecnològics per a l’alumnat, en el marc del pla d’acció ‘Centres educatius en línia’

dimecres 29 juliol 2020

Es tracta de l’aprovació d’un conveni entre l’Ajuntament de Salou i el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, amb l’objectiu de garantir la igualtat de tots els estudiants, arran del tancament de les escoles durant la pandèmia

El plenari municipal del Consistori, realitzat aquest matí, ha escollit com a Jutge de Pau titular de Salou, José Naveiro; i Enrique Molina, Jutge de Pau substitut

El plenari municipal de l’Ajuntament de Salou, realitzat avui dimecres, 29 de juliol, ha aprovat, per unanimitat, el conveni entre el Consistori i el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, per a l’adquisició de dispositius tecnològics per a l’alumnat, en el marc del pla d’acció ‘Centres educatius en línia’, amb l’objectiu de garantir la igualtat de tots els estudiants, arran del tancament de les escoles durant la pandèmia.

Aquesta acció pretén donar suport, específicament, als col·lectius més vulnerables, esdevenint com a prioritat el fet de poder proporcionar als centres educatius les eines digitals i els recursos necessaris que puguin donar continuïtat al procés d’aprenentatge de l’alumnat en termes d’equitat i de qualitat.

Així mateix, el ple municipal ha tingut el vot unànime de totes les forces polítiques per a l’aprovació d’un altre conveni entre la Generalitat i l’Ajuntament de Salou, per a la realització d’activitats complementàries específiques de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), adreçades a l'alumnat amb necessitats educatives derivades de la inadaptació al medi escolar, per aquest proper curs 2020-2021.

En el decurs del plenari, els grups municipals de Sumem per Salou, PSC, Ciutadans i PP han votat a favor de la reelecció de José Naveiro, com a Jutge de Pau titular de Salou; i d’Enrique Molina, com a Jutge de Pau substitut. En aquest sentit, l’alcalde Pere Granados ha agraït “la seva implicació i dedicació al municipi de Salou, en l’exercici de les seves funcions”.

Cal dir que l’elecció del jutge de pau, titular i substitut, correspon al Ple de l’Ajuntament, amb el vot favorable de la majoria absoluta dels seus membres, segons disposa l’art. 101.2 de la Llei Orgànica 6/1985, d’1 de juliol, del Poder Judicial.

A banda, s’han aprovat les tarifes i el calendari de funcionament del servei públic d'aparcament de vehicles automòbils en el pàrquing soterrat de la plaça Corona d'Aragó per a l'any 2020, amb 16 vots a favor de Sumem per Salou, PSC i Ciutadans, i les abstencions d’ERC i PP.

El ple municipal també ha aprovat, de forma unànime, la segona modificació de l'ordenança reguladora del servei urbà de taxi del municipi de Salou, que recull tres qüestions principals, a banda d’una revisió global.

Es realitza una ampliació del número de places màximes dels vehicles, de 7 a 9; es modifica l’article 22 que fa referència a la prova pràctica que es fa cada any per obtenir la credencial provisional de conductor, de forma que es fa més flexible la contractació en temporada alta per si hagués més necessitat per part del sector. I, finalment, es modifica l’article 27 que fa referència a la imatge logotipada dels taxis del municipi.

A més, s’ha aprovat, per unanimitat, un conveni únic de col·laboració entre l'Agència Tributària de Catalunya i el Consistori, en matèria tributària; així com la proposta dels dies festius locals designats per l'Ajuntament de Salou per a l'any 2021.

 

Document Actions