Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

SalouCongress agafa una dimensió internacional

El congrés abordarà les estratègies clau i solucions d'una destinació turística consolidada com Salou per a convertir-se en un epicentre d'innovació, investigació i desenvolupament sostenible

dijous 26 octubre 2023


S'ha presentat, aquest matí, en roda de premsa la II edició del SalouCongress amb l'eslògan "Entorns Turístics: motor d'innovació tecnològica i creixement industrial". Aquesta convenció de turisme i innovació tindrà lloc el proper divendres 10 de novembre al Teatre Auditori de Salou (TAS).

SalouCongress és una iniciativa ambiciosa que té com a principal objectiu explorar el paper clau dels entorns turístics en l'impuls de la innovació tecnològica i el creixement industrial del territori, sense deixar de banda la sostenibilitat.

La capital de la Costa Daurada és un exemple a seguir com a destinació turística intel·ligent, i busca convertir-se en un epicentre d'innovació, investigació i desenvolupament sostenible econòmica i socialment.

En aquesta línia, la jornada pretén també crear sinergies positives entre el sector industrial i turístic: els dos motors econòmics del territori, capaços de potenciar un ecosistema d'innovació turística referent a tot l'estat espanyol.

Així, la II edició del SalouCongress pretén convertir-se en una oportunitat per atraure startups i inversors per a transformar el territori en un laboratori d'idees i projectes innovadors per al turisme, consolidant la Costa Daurada com un referent nacional i internacional.

La jornada comptarà amb la intervenció del prestigiós Jafar Jafari, professor d'Allotjaments i Turisme a la Universitat de Wisconsin-Stout i d' Anna Navarro Schlegel, vicepresidenta de Procore Technologies a Silicon Valley


L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha definit aquest congrés, juntament amb l'acció del govern municipal, com una suma de sinergies amb la voluntat de consolidar Salou en un municipi intel·ligent i sostenible, amb una sostenibilitat entesa des del punt de vista econòmic i social. En aquest sentit, "el congrés ens ajudarà, perquè significa talent, no només en la captació, sinó també en la retenció d'allò que es produeix a casa nostra i al nostre territori".

Per la seva banda, Iolanda Triviño, presidenta de la Comissió de Talent de 22@ Network i presidenta de l'organització del SalouCongress ha posat de manifest que "aquesta segona edició pretén ser un think thank i relacionar els conceptes de districtes d'innovació amb Salou, des de la perspectiva del talent i la innovació". El principal objectiu és articular "una plataforma que acabi convertint-se en un hub de talent, apostant de forma decidida per la innovació i la tecnologia, un fet que potenciarà l'atracció del talent d'aquí i de fora".

Yeray Moreno, regidor de Gestió Econòmica i conductor i moderador de la jornada ha afegit que aquesta edició el SalouCongress agafa una dimensió internacional. "Salou és motor d'innovació turística i del territori, des de l'Ajuntament apostem per crear un entorn propici, amb estructures digitals, per a esdevenir un pol d'atracció per a les startups". Ha recordat que Salou treballa per consolidar-se en una destinació els 365 dies de l'any.

SalouCongress és una iniciativa ambiciosa que té com a principal objectiu explorar el paper clau dels entorns turístics en l'impuls de la innovació tecnològica i el creixement industrial del territori, sense deixar de banda la sostenibilitat


El Talent, la innovació i la tecnologia com a palanques per a la transformació d'una destinació turística intel·ligent centraran el debat de la jornada durant el matí. Jafar Jafari, professor d'Allotjaments i Turisme a la Universitat de Wisconsin-Stout; Oriol Rius, especialista en Indústria 4.0; Iolanda Triviño, experta en transformació del talent i CEO d'Institute for Futures, Anna Navarro Schlegel, vicepresidenta de Procore Technologies a Silicon Valley; Àngel Díaz, director d'Advanced Leisure Services i expert en gestió de destinacions turístiques a través de la innovació i Sonia Serracarbassa, directora del Catalunya Convention Bureau; Sergi Novo del Clúster TIC Catalunya Sud, i José Antonio Ruiz Pérez, director d'innovació i empresa d'Ibercaja, són alguns dels experts que aportaran el seu know how al debat.


A la tarda, la jornada estarà centrada en el canvi climàtic i com la tecnologia i l'estratègia són claus per a la gestió eficient de l'aigua. Mohammad Sharifi-Tehran, Doctor en Gestió Empresarial i Gestió Turística de la Universitat Allameh Tabataba'i a Iran; Sergi Artigas, director d'estratègia en innovació de Leitat Technological Center, Saül Garreta Puig, president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, David Martí Gall, gerent Territorial Camp Tarragona – Ebre · AGBAR; Santi Castellà, subdelegat del Govern espanyol a Tarragona; i Juan Manuel Benítez, degà a Facultat Economia, Empresa i Turisme de la Universitat de Las Palmas de Gran Canària són alguns dels convidats en la sessió del SalouCongress durant la tarda.

Les persones interessades a assistir-hi, poden consultar el programa de la jornada i inscriure's, a través del web de congrés

Galeria d'imatges

rodA DE PREMSA SALOUCONGRESS.jpg

Document Actions