Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

S'amplia el nombre de cursos de català a Salou per satisfer-ne la demanda

divendres 23 gener 2009

L'Oficina de Català de Salou oferirà tres cursos més dels previstos. El Consorci per a la Normalització Lingüística i l'Ajuntament del municipi han decidit ampliar els cursos de nivell inicial, arran de les llargues cues registrades la setmana passada durant el període de matriculació. Tanta va ser la demanda que unes 170 persones, de nivell inicial sobretot, van quedar en llista d'espera, segons ha explicat la responsable de l'oficina, Marisol Solano.

Solano ha precisat que el tipus de cursos que s'oferien eren: 6 cursos a distància (de nivell intermedi i de suficiència) i 7 cursos presencials amb unes 25 places cadascun: un de suficiència 2 (per a catalanoparlants), un inicial 1 i un inicial 2; 2 bàsics 1; 2 bàsics 2; 1 bàsic 3; 1 elemental (tots aquests per a no catalanoparlants).

A més de tots aquests cursos, que comencen aquesta setmana i que estan finançats per la Generalitat de Catalunya i el consistori salouenc en un 70 i un 30%, respectivament, aquest 2on trimestre s'impartiran també 2 cursos de català de nivell inicial destinats específicament als membres de l'Asociación Colectivo Senegalés de Tarragona, amb seu a Salou.

A banda d'això, la setmana que ve s'iniciarà al Centre d'Acollida i Formació, situat a l'antiga seu de la Policia Local, un altre curs de català. En aquest cas, emmarcat dins del Programa Integral d'Acollida de Salou que finança al municipi la Secretaria per la Immigració a través del Consell Comarcal del Tarragonès. A aquest curs s'hi ha apuntat una vintena de persones, de diversa procedència geogràfica.

Document Actions