Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Sant Joan a Salou: tradició, correfocs, fogueres i música en viu

dijous 20 juny 2024

Salou es prepara per encendre les fogueres de Sant Joan amb el foc de la flama del Canigó, que arriba des de la cima de les muntanyes després d'un recorregut pels diversos pobles i a través d'una llarga cadena de relleus a peu, en bicicleta i cotxe. (veure programa)
 
Per commemorar aquesta festivitat, l'associació de Diables Maleïts i Bruixes Latemó, juntament amb la Regidoria de Cultura Tradicional i Popular de Salou, han organitzat pel divendres 21 de juny a les 23 hores, un aquelarre  a la plaça de les Comunitats Autònomes.
 
En aquesta ocasió, i celebrant el XX aniversari de les Bruixes Latemó, s'ha convidat a altres colles de bruixes de tota Catalunya a participar en aquest esdeveniment. El recorregut del correfoc tindrà lloc des de diferents punts del Passeig Jaume I a partir de les 22.15 hores i fins la plaça de les Comunitats Autònomes.
 

Els Diables Maleïts, les Bruixes Latemó, el Xaloc i la Morena de Salou recolliran la flama del Canigó i, juntament amb les pubilles i l'hereu, la portaran al epicentre de la festa a la plaça de les Comunitats

 El diumenge 23 de juny, cap a les 20:15, es procedirà a l'arribada de la flama del Canigó. Les pubilles i l'hereu seran els encarregats de recollir la flama, acompanyats per l'Associació Moto Club Barenys Salou , que anunciaran l'arribada de la flama pels diferents carrers de Salou en el trenet turístic i motos.
 
Cremada dels desitjos
 Aquest any, a més, s'ha habilitat un espai a la plaça de les Comunitats Autònomes perquè aquelles persones que ho desitgin puguin participar en la crema dels seus desitjos.
 
Els Diables Maleïts, les Bruixes Latemó, el Xaloc i la Morena de Salou recolliran la flama del Canigó i, juntament amb les pubilles i l'hereu, la portaran al epicentre de la festa a la plaça de les Comunitats. El trajecte de la flama discorrerà pel Passeig Jaume I des de l'Espigó del Moll fins a la plaça de les Comunitats Autònomes.
 

Aquest any, a més, s'ha habilitat un espai a la plaça de les Comunitats Autònomes perquè aquelles persones que ho desitgin puguin participar en la crema dels seus desitjos

A les 21 hores s'espera l'arribada dels elements de foc a la plaça. A continuació, es procedirà a la recepció de la flama, l'encesa del peveter i la lectura del missatge de Foc de Sant Joan. Després, es celebrarà la dansa de la sardana 'Salou Ciutat Pubilla'.
 
L'encesa de la Foguera està programada per a les 22 hores a la platja de Ponent, tocant a l'Espigó del Moll, on s'oferirà un espectacle pirotècnic.
 

La Revetlla Jove es realitzarà a les 23 hores a la platja de Ponent, mentre que la gran revetlla popular es durà a terme a la plaça de les Comunitats Autònomes

 La tasca del voluntariat és essencial, ja que el foc que baixa de les muntanyes il·lumina les revetlles populars, símbol de la persistència i vitalitat de la cultura catalana.

La Revetlla Jove es realitzarà a les 23 hores a la platja de Ponent, mentre que la gran revetlla popular es durà a terme a la plaça de les Comunitats Autònomes, amenitzada per l'orquestra 'La Fania'.
 
 

Fitxers adjunts

Document Actions