Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

S'aprova primera modificació de crèdit per fer front a la despesa corrent no consignada per l'anterior govern

dijous 04 juny 2009

L'alcalde Pere Granados lamenta que no s'haguessin consignat partides per import de més d'1 milió d'euros com la seguretat social dels treballadors municipals o per al mateix RallyRacc


El ple de l'Ajuntament de Salou ha aprovat amb data 3 de juny de 2009 la primera modificació de crèdits del pressupost del 2009 per import de 18.560.533 euros. Es dóna la circumstància que en aquesta modificació s'ha hagut de consignar una partida de més d'un milió d'euros (1.055.992) per pagar factures sense consignació de l'anterior govern, el que suposa una major despesa corrent que no es va tenir present a l'hora de confeccionar el pressupost. Entre elles hi ha factures de reparacions, conservació i manteniment per import de 339.701 euros; 23.452 euros de telefonia; 34.000 euros que no s'havien previst per pagar el Rally RACC i 210.000 euros que consigna el nou govern per a reparacions urgents de la via pública. Per Granados és un fet molt greu que no s'hagués previst la partida per pagar la seguretat social dels treballadors de l'Ajuntament del mesos de novembre i desembre que pugen prop de 500.000 euros.

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha acusat l'anterior govern de maquillar els pressupostos per fer-los quadrar i de redactar-los de manera desequilibrada. Granados ha anunciat una auditoria per veure l'estat real en el que es troben les arques municipals ja que 'ens trobem que hi ha entitats que encara no han cobrat les subvencions del 2008, que hi ha 37 fulls de factures per pagar o que els diners del fons de reposició per finançar obres de la xarxa d'aigües s'han destinat a pagar altres coses'.

L'altre punt destacat dins l'ordre del dia del plenari municipal ha estat l'aprovació del reglament dels consells assessors territorials (CATS). Es tracta del primer òrgan de participació ciutadana que es crea per tal d'afavorir i impulsar l'intercanvi d'informació, el debat i la participació de la ciutadania sobre aquells temes que afecten de forma directa els veïns i veïnes d'una zona geogràfica municipal delimitada pel propi Ajuntament. A més, el CAT pretén aproximar l'administració i els ciutadans creant un espai de construcció comuna per a detectar les necessitats reals i prioritzar de manera participada les actuacions a desenvolupar, a més de fomentar la corresponsabilitat de la ciutadania en els afers d'interès públic. En aquest consell només està prevista la presència d'un polític, l'alcalde, i la resta estarà conformada per entitats veïnals 'perquè es vol fugir de la politització dels òrgans de participació'.

Document Actions