Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Se celebra la cloenda de les accions formatives del servei d’informació a les dones i del servei d’acollida al nouvingut

dijous 18 desembre 2014

A partir del 7 de gener es reprenen les inscripcions pel segon trimestre de l’any

 

L’espai MAS ha estat l’escenari de l’acte de cloenda de les accions formatives que es realitzen al  ‘servei d’acollida al nouvingut (SAN) i al servei d’informació i assessorament a les dones (SIAD) en el marc dels cursos que ha organitzat la regidoria d’Acció Social durant el primer trimestre del període lectiu 2014-2015. 

Aquests cursos estan emmarcats dins el Programa Integral d'Acollida i el Programa per la Igualtat d’Oportunitats Municipal que es duen a terme al municipi des de l’any 2006, programes adreçats a nouvinguts, cofinanciats per la Direcció General per la Immigració de la Generalitat de Catalunya i duts a terme des del ‘Servei d’Acollida al Nouvingut/da’ i el ‘Servei d’Informació i assessorament a les Dones’  de la Regidoria d’Acció Social, Acollida i Igualtat, es van repetint de manera trimestral durant tot el curs lectiu.

Dins la formació del SAN i pel que fa al  curs de coneixement de l'entorn en llengua catalana s’han lliurat fins a 19 certificats entre persones de nacionalitats diferents com India, Pakistan, Senegal o Marroc. Aquest curs, com explicava la regidora de l’àrea, Martina Fourrier, “és una formació que  pretén l’acollida lingüística i coneixement dels serveis municipals que permeten a nouvinguts i estrangers fer-se una idea dels recursos que oferim com a municipi i així poder assolir ràpidament certa autonomia personal”.  

 

En el marc d’aquesta festa-cloenda també s’han lliurat deu certificats més en el taller d'habilitats socials i acolliment lingüístic en llengua catalana a persones de diferents nacionalitats com l’Argentina, Colòmbia, Pakistan, Moldàvia i Senegal. Aquest curs pretén aportar una immersió lingüística en llengua catalana nivell inicial i bàsic, facilitar-ne l’ús  i comprensió oral, potenciant d’interès i traient la por vers l’ús de la llengua catalana, i fer un ús normalitzat de la llengua catalana en la vida diària, i també conèixer la cultura i la societat catalana i les habilitats socials per un ràpid coneixement de la societat d’acollida.

 Des d’Acció Social també s’ha anunciat que el proper 7 de gener 2015 es reprenen les inscripcions del tallers per al segon  trimestre del període lectiu 2014-2015 que comprèn els mesos de gener a març. Les inscripcions  es realitzaran a L’ESPAI - Espai Municipal d’Atenció Social – on està ubicat el Servei d’Acollida al Nouvingut/da, on es realitzarà la formació, al carrer Ebre núm. 11. L’horari d’inscripció és de les 10 a les 13 hores.

Galeria d'imatges

accio_social.jpg
DSC06006.JPG

Document Actions