Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Sectors econòmics, empresarials, socials i institucionals urgeixen l’aprovació del projecte de Hard Rock

dilluns 05 desembre 2022

Els principals col·lectius econòmics, empresarials, socials i institucionals del Camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre s’han unit en un acte on s’ha donat lectura a un manifest reclamant a la Generalitat de Catalunya l’aprovació definitiva de la modificació del Pla Director Urbanístic per al desenvolupament de projecte de Hard Rock Entertainment World

Destaquen la injecció econòmica que portaria el complex a la zona, gràcies a la desestacionalització de l'activitat i al nou impuls del turisme d’oci i vacances, de negocis i de compres, amb una inversió que ronda els 2.000 milions d’euros i la creació de més de 12.000 llocs de treball. 

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha lamentat l’absència de cap representant institucional d’ERC a l’acte i qualifica la formació de fer "política sectària". En aquest sentit, demana que s’acabin les "ambigüitats" amb "un projecte de la importància d’aquest", del qual n’estan pendents "molts llocs de treball i un nou impuls econòmic i social per al nostre territori".

S'han donat cita a la presentació la presidenta de la Cambra de Tarragona, Laura Roigé; l'alcalde de Salou, Pere Granados; l'alcalde de Vila-Seca, Pere Segura, i els alcaldes de: El Vendrell, La Canonja, Constantí i Perafort, entre d’altres; així com diversos actors rellevants del panorama institucional i empresarial de la regió, com ara la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona Província (FEHT), representants dels diversos sectors productius del territori, (CEPTA, AEHT, FEAT, AEQT, AEST, PIMEC i Xarxa Santa Tecla, entre d'altres) alcaldes de diferents municipis de les Comarques de Tarragona, associacions d'empresaris, membres de les Cambres de Comerç de Reus, Valls i Tortosa, així com representants de la Universitat Rovira i Virgili, entre d'altres. 

Durant l’acte, i tal com s'expressa al manifest, els col·lectius implicats defensen que el sector serveis del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre té un pes del 58% al Valor Agregat Brut (VAB), representant una ocupació mitjana del 73% de la població activa de les Comarques de Tarragona. Per tot això, un projecte de gran envergadura i impacte com el de Hard Rock es fa fonamental per dinamitzar econòmicament i socialment, de manera sostenible i multisectorial, el territori. 

Segons Laura Roigé, “el nostre territori competeix a nivell internacional amb potències turístiques de primer nivell i, per això, reclama una reformulació constant del model turístic. La implantació del projecte de Hard Rock, que compta des de fa anys amb un ampli consens i suport social, empresarial, sindical i polític a la zona, és absolutament estratègic en aquest sentit, tant pel que fa a creació d'ocupació com a inversió”. 

Per la seva banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, ha lamentat la incertesa sobre la data relativa a l’aprovació definitiva del Pla Director d’Urbanisme. Així mateix, ha reafirmat la idea de la creació de molts llocs de treball i de tenir un gran projecte turístic integrat tractor per treballar durant 365 dies; amb la garantia d’una sostenibilitat social, “la millora de la qualitat de vida dels residents, i una nova oferta turística que ens posiciona a nivell mundial, molt complementària per a casa nostra”.

Finalment, l’alcalde, fent referència explícita als representants institucionals d’Esquerra Republicana, ha dit que “ells no només representen ERC, sinó tots els seus convilatans i tot el territori, i el contrari és fer política sectària”.

 

Galeria d'imatges

3.JPG
5.JPG
4.JPG
2.JPG

Document Actions