Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Seguretat Ciutadana, a través de la Policia Local de Salou, enceta aquest mes de març una campanya informativa i de prevenció davant les distraccions al volant

L’operació coordinada amb el Servei Català de Trànsit s’emmarca dins de l’àmbit europeu: TISPOL i s’intensificarà del 12 al 18 de març

dimarts 06 març 2012

TISPOL, conjunt de policies de trànsit europees, és una organització no governamental de la qual formen part 27 països, quasi tots de la UE, més Noruega i Suècia que col·laboren activament amb la Comissió Europea. Espanya hi participa a través de la denominada: Agrupació de Trànsit de la Guàrdia Civil (ATGC), tot i que els Mossos d’Esquadra també hi col·laboren activament.

La campanya informativa encetada de prevenció davant les distraccions al volant i per respectar els semàfors en la conducció, està coordinada pel Servei Català de Trànsit i comptarà a Salou amb la participació dels Mossos d’Esquadra i la Policia Local; per altra banda, anirà acompanyada d’un treball estadístic per tal d’analitzar els resultats arreu de Catalunya.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, va assenyalar que “un de cada quatre accidents de trànsit a Europa es deu a una distracció al volant i és molt important les campanyes de conscienciació envers els conductors. La finalitat de TISPOL és que les policies europees treballin juntes i intercanviïn bones pràctiques; circumstància bàsica ja que en un món globalitzat els agents necessiten accedir des dels seus dispositius informàtics a tota la informació sobre conductors i vehicles, de qualsevol país i ciutat de la UE, reforçant-se així la seguretat”.

Els objectius de TISPOL, que cada dia desenvolupen i difonen a les nostres carreteres els Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil i Policia Local són els següents:

Reduir el número de morts i ferits a les carreteres europees des d’un enfocament integrat en els àmbits estratègic, tàctic i operatiu.

Fer campanyes per organitzar i coordinar  operacions paneuropees.

Fomentar l’educació viària eficaç i selectiva.

Iniciar i donar suport a la investigació sobre seguretat viària.

Crear una policia informada i opinió coordinada sobre temes de seguretat viària.

La campanya s’intensificarà del 12 al 18 de març a les zones de màxima incidència en la conducció i a les diverses franges horàries que comprenen la campanya.

Galeria d'imatges

DSCN2916.JPG
DSCN2916.JPG

Document Actions