Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Seguretat Ciutadana de Salou a través de la Policia Local participa en un curs sobre el programari de gestió SIPCAT per als cossos de seguretat i emergències

Es tracta d’un sistema informàtic que pretén millorar l’eficiència i la gestió operativa dels cossos i entitats administratives

dimecres 21 març 2012

El curs està destinat als membres dels cossos de les policies locals que tinguin instal·lat el programari SIPCAT i que hagin signat el conveni amb la Generalitat de Catalunya, com és el cas de Salou. De la mateixa manera, les policies locals han d’estar integrades prèviament a la xarxa RESCAT, que és la xarxa de Radiocomunicacions d’Emergències i Seguretat de Catalunya, requisit que compleix també la Policia Local de Salou.

El SIPCAT és un programari de gestió dissenyat amb l’objectiu d’optimitzar recursos i millorar l’eficiència i la gestió operativa dels cossos destinats a les emergències i a la seguretat.

El SIPCAT facilita la coordinació i l ’intercanvi d’informació amb altres cossos i entitats administratives, mitjançant la connexió de la xarxa Rescat i al 112.

A més, proporciona un sistema d’informació policial que permet planificar i orientar les polítiques de seguretat, i que facilita la prestació homogènia de serveis a la ciutadania en cadascú dels municipis i arreu del territori.

El curs que s’imparteix a l ’Institut de Seguretat Pública de Catalunya de Mollet del Vallès, està estructurat per instruir els participants en els tres perfils previstos en la utilització del SIPCAT (usuari, administrador i comandament). Dins del programa es farà una referència especial a la gestió de formularis i a la gestió de documentació i informes, atenent l’objectiu final que és la formació de personal formador.

La plena introducció del SIPCAT a la Policia Local de Salou i les futures versions del programari no suposen cap cost per l’Ajuntament, i a més permet estalviar els imports de les quotes dels aplicatius actuals i les quotes de connexió al Sistema d’Informació Policial (bases de dades conjunta amb el Cos de Mossos d’Esquadra, on s’introdueixen totes les diligències penals), ja que aquesta comunicació es farà directament mitjançant el SIPCAT.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, va assenyalar que “aquest curs de formació de policies locals sobre el programari de gestió SIPCAT i la seva introducció al treball diari policial suposarà una important modernització del sistema informàtic i a més, aportarà una sèrie d’avantatges perceptibles des de la vessant operativa, tecnològica i econòmica, ja que no suposa cap cost per l’Ajuntament". El regidor, va destacar també: “Aquesta homogeneïtzació dels procediments i sistemes entre tots els cossos contribuirà a donar un millor servei a la ciutadania i continuarà amb la nostra política de modernització i millora de l’eficiència i proximitat dels agents envers la població.  Interès que ja es va posar de manifest des de Seguretat Ciutadana, el passat 1 de desembre, amb la inauguració d’un banner a la pàgina web de l’Ajuntament per difondre de forma immediata i puntual dades d’interès sobre el tall de carrers per obres, fortes pluges o esdeveniments esportius”.

Galeria d'imatges

Programari_de_gesti_SIPCAT_Policia_Local_de_Salou.JPG
Programari_de_gesti_SIPCAT_Policia_Local_de_Salou.JPG

Document Actions