Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat iniciarà novament, un dispositiu de control i campanya prèvia de sensibilització per reforçar la seguretat passiva dels conductors i passatgers

Del 25 al 30 de setembre, la Policia Local de Salou intensificarà la informació i la vigilància per recordar el necessari ús del cinturó de seguretat, el casc i els sistemes de retenció infantil (SRI), a les carreteres

dimarts 04 setembre 2012

Des de la regidoria de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat es desenvoluparà, del 25 al 30 de setembre, una campanya de control de la seguretat, adreçada als conductors per recordar la vital importància de la utilització del cinturó dels vehicles; l’ús del casc en motocicletes, bicicletes i ciclomotors; així com la necessitat d’utilitzar dins dels automòbils els sistemes de retenció infantil (SRI), per a la seguretat dels menors. Es tracta d’un dispositiu coordinat juntament amb el Servei Català de Trànsit i la DGT, orientat a vigilar el correcte ús dels dispositius de seguretat passiva i combatre així, des de la informació, la indisciplina i inseguretat viària.  Salou per quart any consecutiu no ha registrat cap víctima mortal per accident de trànsit a les seves carreteres.

Marc Alarcón, regidor de Seguretat Ciutadana, Protecció Civil i Mobilitat, va assenyalar que “tot i que aquest estiu és el menys tràgic de la història a les carreteres espanyoles, no es pot abaixar la guàrdia i hem de continuar tots plegats, treballant per reduir encara més, els accidents de trànsit”.

Campanya del mes de setembre que vol fer un especial èmfasi per reforçar la seguretat dels més dèbils: els menors. Aquest estiu i segons dades de la DGT, dels sis nens menors de 12 anys morts a les carreteres, la meitat no viatjava amb el sistema de retenció infantil.

Per aquesta raó, des de Mobilitat i a través de la Policia Local de Salou, s’encetarà del 25 al 30 de setembre, una campanya informativa als pares i mares, per promoure l’ús correcte dels sistemes de retenció infantil (SRI) als vehicles, segons el pes i l’edat dels menors.

Els accidents de trànsit, són una de les primeres causes de mortalitat infantil, per això l’ús d’una correcta cadireta de seguretat homologada amb el corresponent cinturó de seguretat ben cordat és essencial per vetllar per la protecció dels menors.

La Policia Local de Salou, aconsella utilitzar sempre els sistemes de retenció infantil, tant en els trajectes llargs, com en els trajectes curts i interurbans.

Malgrat que la llei permet que els nens vagin als seients davanters, la Policia Local recomana utilitzar sempre els seients del darrera de l’automòbil i les següents cadiretes segons el grup per edat i pes:

Grup 0 – De 0 a 10 kg o bé de 0 a 9 mesos: cabàs de seguretat homologat amb arnès per a nadons al seient del copilot en sentit contrari al de la marxa, desactivant l’airbag del vehicle. Si s’ubica als seients del darrera: cabàs de seguretat amb arnès, al darrera, en sentit de la marxa.

Grup 0+ - De 0 a 13 kg o bé fins 2 anys, aproximadament: cadira de seguretat homologada amb arnès al seient del copilot en sentit contrari al de la marxa, desactivant l’airbag del vehicle. Si s’instal·la als seients del darrera: cadira de seguretat amb arnès, en sentit de la marxa.

Grup I – De 8 a 18 kg o bé de 9 mesos a 3 anys: cadira de seguretat homologada amb arnès, al darrera en sentit de la marxa.

Grup II – De 15 a 25 kg o bé de 3 a 6 anys: cadira elevadora homologada amb respatller i ajustaments d’alçada del cinturó de seguretat del darrera del vehicle.

Grup III – De 22 a 36 kg o bé de 6 a 12 anys i menys de 150 cm d’alçada: cadira homologada elevadora amb ajustament d’alçada del cinturó de seguretat del darrera del vehicle. De 135 a 150 cm, podran utilitzar la cadira de seguretat o el cinturó de seguretat.

Els accidents amb lesions greus es poden evitar amb una conducció segura i responsable: és important no oblidar mai un correcte sistema de retenció infantil, per als menors. La fragilitat dels menors dins del cotxe, si no van correctament cordats, és encara més gran que la dels adults i podem evitar-ho tots plegats.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Campanya_de_sensibilitzaci_de_la_Policia_Local_de_Salou.JPG
Campanya_de_sensibilitzaci_de_la_Policia_Local_de_Salou.JPG

Document Actions