Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Signatura del Conveni d'actuació de l'oficina d'Atenció a l'Autònom de Salou (OAA Salou)

dijous 16 novembre 2006

Avui, 15 de novembre del 2006, s'ha signat al despatx de l'Alcalde, Esteve Ferran, un conveni de col·laboració entre la Administració i la AIAC (Associació Intersectorial d'Autònoms de Catalunya), organització professional de caràcter federatiu i intersectorial, que uneix a les organitzacions d'autònoms per defensa dels seus interessos. Es per això que l'AIAC i l'Ajuntament de Salou han signat un acord on l'AIAC donarà informació i formació. A canvi, l 'Ajuntament de Salou ajudarà l'associació en la seva activitat mitjançant la cessió d'una sala del centre cívic que actualment es la seu de l'Associació de comerciants 'Salou obert tot l'any', membre de l'AIAC , i amb una quantia que arriba fins als 8000 euros a l'any.

L'objectiu de l'AIAC es ésser un punt de referència i consulta per als autònoms i poder donar aquells serveis d'assessorament i formació que els empresaris necessiten.

L'associació vol crear l'oficina de proximitat a l'autònom conjuntament amb l'Ajuntament de Salou, aportant tots els serveis que ofereixen als seus associats i creant-ne d'específics per a la població.

Tot i això, l'Ajuntament de Salou disposa d'un servei d'atenció a l'emprenedor i vol continuar mantenint aquest servei, és per això que l'OAA només donarà serveis a aquells professionals autònoms en actiu. Aquesta atenció des de l'OAA complementarà el servei que ofereix l'Ajuntament d'assessorament a l'empresari.

Referent a la formació, l'AIAC farà cursos de formació per a autònoms en actiu i aturats. La programació d'aquests serveis, així com el calendari de formació per al 2007, estaran condicionats a les necessitats de la Regidoria de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Salou.

Algunes de les accions que es realitzaran a partir d'aquest nou conveni son, entre d'altres, estudis de la segmentació dels autònoms a la població, creació i dinamització d'agrupacions d'empreses per sectors, estudi de necessitats de serveis i formació per sectors, atenció i assessorament a tots els autònoms del municipi, elaboració d'un programa d'activitats i formació per al 2007 i, per últim, suport a l'àrea de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Salou en allò que precisi del personal que estigui assignat a la OAA Salou en els àmbits objecte d'aquest conveni.

A més, durant l'any 2007 es crearà la taula municipal de la petita i mitjana empresa per crear un punt de trobada dels empresaris amb els ajuntaments i així crear els ponts de diàleg necessaris. En aquesta taula de diàleg estaran presents l'Ajuntament i els representants de totes les associacions empresarials i gremis de la demarcació, l'AIAC dinamitzarà aquestes trobades, realitzarà els informes i donarà suport a les associacions que la formen.
Document Actions