Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Sílvia Rovira, pregonera de la Festa Major: ‘Salou s’ha forjat una identitat pròpia i un caràcter obert, que ens fa sentir orgullosos de pertànyer-hi’

dijous 28 octubre 2021

La presidenta del Grup de Dones de Salou ha pronunciat, aquest vespre, el pregó de la Festa Major del 30 d’Octubre, al Saló de Plens

L’alcalde Pere Granados ha destacat que ‘la clau de l’èxit d’una societat rau en la fortalesa de les seves entitats, i Salou no hauria crescut ni sobreviscut sense el concurs de totes elles’

 

La presidenta del Grup de Dones de Salou, Sílvia Rovira Canellas, ha pronunciat, aquest vespre, el pregó de la Festa Major del 30 d’Octubre, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Salou. La pregonera, activista pels drets socials, és llicenciada en Geografia i Història, i directora de lleure.

La lectura del pregó ha estat presidida per l’alcalde Pere Granados, acompanyat pel regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà. També hi han fet acte de presència diversos regidors i regidores de l’Ajuntament de Salou. Així mateix, hi han assistit les Pubilles i l’Hereu; representants de cossos de seguretat, d’entitats i associacions; i veïns i veïnes de Salou. La pregonera ha anat acompanyada de la seva família i cercle d'amics, i membres del Grup de Dones de Salou.

L’alcalde Pere Granados ha iniciat el seu discurs recordant el naixement de Salou com a municipi, assenyalant que, a partir d’aquell moment, “Salou ja podia iniciar un nou camí transcendental ple de confiança i d’esperança en el futur; de compromís ferm amb el desenvolupament d’allò que ja era el nostre municipi”; i “d’assumpció del deure d’impulsar el progrés de la nostra població, amb gran il·lusió; i amb la plenitud de totes aquelles eines legals que ens permetrien avançar en una direcció compartida per una gran majoria: servir i impulsar Salou, des de tots els àmbits”.

Granados ha fet referència a aquest aniversari, dient que “ha de servir per renovar la nostra autoestima, posar en valor les nostres ambicions i els nostres ideals, i avançar, plegats, cap a una nova etapa de prosperitat per a Salou, posant l’accent en aquelles accions transformadores vers un municipi sostenible, socialment, econòmicament i mediambiental”.

Per últim, l’alcalde ha posat en valor l’important paper de les entitats i associacions del municipi, com el Grup de Dones de Salou, atès que “la clau de l’èxit d’una societat rau en la fortalesa de les seves entitats, i Salou no hauria crescut ni sobreviscut sense el concurs de totes elles”.

Per la seva banda, la pregonera Sílvia Rovira ha volgut dedicar, en primer lloc, “el més entranyable record” cap a la Montserrat Porter, la Joana Margalef i la Isabel Aguilera, predecessores al capdavant del Grup de Dones de Salou; i, també, a “totes aquelles dones que, des de fa 28 anys, i fins avui, ens han acompanyat i s’han ocupat i han treballat, amb ganes i il·lusió, per les dones salouenques”.

Rovira ha assenyalat que “l’essència del teixit associatiu, el voluntariat i la solidaritat són valors i actius fonamentals per poder fer front a les noves necessitats socials i de convivència de qualsevol municipi”. Fent referència a dit teixit, ha volgut reconèixer “totes les entitats i col·lectius que treballen, voluntàriament, perquè Salou sigui un model de municipi cada vegada més humà i més solidari; més ric i més cohesionat, socialment, en la diversitat”.

Així mateix, la pregonera ha posat de relleu el paper de l’associació que presideix, afirmant que “treballem per crear ‘sororitat’”, una paraula que significa el fet que “les dones hem d’anar creant espais de solidaritat, d’agermanament, de participació i d’unió davant les qüestions socials de gènere”; de manera que, ha demanat que “es reconegui el valor i l’aportació de la dona, s’elimini la discriminació i s’avanci cap a una societat més justa i integradora”.

Ha tancat el pregó dient que “Salou és un municipi que, amb 32 anys d’història recent, s’ha forjat una identitat pròpia i un caràcter obert, que el fa diferent; i això és el que ens fa sentir orgullosos de ser i de pertànyer a Salou”.

L’acte ha acabat amb un lliurament d’obsequis a la pregonera convidada, per part del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, i de l’alcalde, Pere Granados.

Galeria d'imatges

PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (10).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (9).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (2).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (3).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (4).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (5).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (6).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (7).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (8).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (1).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (11).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (12).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (13).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (18).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (28).jpg
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (14).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (15).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (16).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (17).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (19).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (20).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (21).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (27).jpg
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (22).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (23).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (24).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (25).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 D'OCTUBRE (26).JPG
PREGÓ FESTA MAJOR 30 OCTUBRE (27).jpeg

Document Actions