Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

S'inicien les obres del carril bici a l'avinguda Pompeu Fabra de Salou

dissabte 18 novembre 2023

Els treballs per a la implantació del carril bici a l'avinguda de Pompeu Fabra de Salou, que ha d'enllaçar amb els existents, a l'avinguda del Pla de Maset i l'avinguda de la Pedrera, ja han començat.

Dimecres passat es va senyalitzar la prohibició d'ús del carril d'estacionament de la vorera nord en la totalitat de l'avinguda Pompeu Fabra. Ahir divendres va començar la tala d'arbres de la vorera nord i l'execució de cales per a la localització de serveis. Els arbres talats se substituiran per altres mediambientalment més sostenibles i millor adaptats a la situació actual, de canvi climàtic.

Un cop realitzades aquestes tasques de tala, que duraran un parell de dies, el carril d'estacionament tornarà a estar operatiu, a excepció del tram entre la C-31B i el carrer Viladomat. En aquest primer tram, s'instal·laran tanques delimitant la zona i s'iniciarà, immediatament, la demolició de la vorera, deixant-ho tot preparat per a la implantació del nou enllumenat i la nova xarxa d'aigua potable.

Paral·lelament, es treballarà en el tram proper a l'avinguda de la Pedrera, procedint a l'esbrossada i el desmunt que han de permetre implantar el nou carril bici.

Des de fa molts anys, l’Ajuntament de Salou està plenament involucrat en la creació de carrils bici al municipi, per tal d’aconseguir una xarxa eficient de mobilitat sostenible. Amb el present projecte es pretén continuar amb l’ampliació de la xarxa municipal de carrils bici i continuar, així, amb la ferma aposta de la millora energètica.

Aquest projecte està inclòs als Next Generation PSTD EXT 2021 dins l’EIX 2 "Millora de l'eficiència energètica". Amb aquest nou tram de carril bici, s'aconseguirà que un ciclista es desplaci entre municipis veïns de Cambrils i Vila-seca, a través de la xarxa de Salou, intercomunicant trams existents i millorant, significativament, la xarxa de mobilitat sostenible.

 

Document Actions