Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

S'obren les inscripcions per al Programa Integral d'Acollida al Nouvingut/da

dilluns 01 abril 2024

El dijous, dia 4 d'abril, s'obriran, a l'Espai Mas, les inscripcions per a les accions formatives del tercer trimestre del període lectiu 2023-2024 del Servei d'Acollida al Nouvingut/da de Salou. Aquestes classes començaran el proper 16 d'abril i estan emmarcades dins del Programa Integral d'Acollida i el Programa per la Igualtat d'Oportunitats Municipal, que es duen a terme des de l'any 2006.

Aquestes formacions, dirigides als nouvinguts, són cofinançades per la Secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya i estan impulsades des del Servei d'Acollida al Nouvingut/da de la Regidoria de Nova Ciutadania i Interculturalitat. Es realitzen de manera trimestral durant tot el curs lectiu.

S'oferiran tres mòduls formatius amb un total de 75 hores lectives. Els mòduls i les seves dates són les següents:

  • Eines per l'accés al català: Aquest mòdul ofereix 45 hores de formació amb l'objectiu d'assolir la immersió lingüística en llengua catalana nivell inicial i bàsic. Les classes començaran el 16 d'abril i finalitzaran el 4 de juny.
  • Coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic: Aquest mòdul de 15 hores se centrarà en el coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic. Està programat del 28 de maig al 20 de juny.
  • Eines per a la recerca de feina: Aquest mòdul també de 15 hores, està dissenyat per afavorir el coneixement de la cultura laboral i facilitar el procés d'inserció laboral. Les classes tindran lloc del 6 al 20 de juny.

Un cop finalitzada la formació, els alumnes podran tramitar el certificat d'acollida de la Generalitat de Catalunya, important per a la tramitació de la targeta de residència

Un cop finalitzada la formació, els alumnes podran tramitar el certificat d'acollida de la Generalitat de Catalunya, que és de gran ajuda en processos d'estrangeria, per a la renovació i creació de la targeta de residència.

Aquest certificat requereix unes competències mínimes en català, castellà i coneixements laborals i sobre la societat catalana, que s'adquireixen mitjançant la participació en aquests mòduls formatius.

Document Actions