Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Solemne commemoració i acte reivindicatiu a Salou, per eliminar definitivament la violència masclista

Avui s’ha inaugurat l’exposició: “Les ànimes de la violència” que romandrà oberta al públic un mes, al passadís del TAS

divendres 25 novembre 2011

La lectura del manifest: “Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones”, redactat per diferents institucions i entitats de Catalunya, ha encetat a Salou la commemoració d’un acte  solidari i d’absolut rebuig  contra la violència física o psicològica a les dones.

Un text on s’ha assenyalat que “la violència envers les dones és una vulneració dels drets humans i un obstacle per assolir la pau i el progrés de les nacions i dels pobles; no tan sols destrueix vides, sinó que també soscava el desenvolupament de les dones en llibertat i la possibilitat que puguin exercir la plena ciutadania en igualtat de condicions”.

El manifest s’ha llegit per vuit veïnes i dos veïns de Salou, que han volgut participar voluntàriament per fer  una crida col·lectiva de ferm compromís “per seguir construint una nova cultura, basada en el respecte mutu, l’autonomia i la llibertat per a tothom”.

Entre els participants que han llegit el manifest hi havia la doctora del Cap Salou: Remedios Rico de la unitat d’atenció al maltractament, Josep Isidre Vasquez de la Policia Local i una persona del Grup d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra.

L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde Pere Granados, del regidor d’Acció Social Pedro Lavilla, i de la resta de regidors i regidores del govern i alguns de l’oposició. També s’ha comptat amb l’assistència de nombrós públic i representants de diferents ens locals que han participat activament en l’organització de l’esdeveniment com són: el Grup de Dones de Salou amb la seva presidenta Joana Margalef i membres del Servei d’Informació i Assessorament a les Dones (SIAD) i del Centre d’Atenció Primària de Salou (CAP) i Joan Vicens, autor del disseny del cartell del Dia Internacional de les Dones d’enguany.

L’acte s’ha acompanyat amb un petit concert de música clàssica en record a les 61 víctimes mortals d’aquesta violència enguany i en solidaritat amb els seus familiars.

Pedro Lavilla, regidor d’Acció Social, ha destacat “la importància de combatre el maltractament, la violència envers les dones entre tots: administracions públiques i societat civil, els 365 dies de l’any amb eines com l’educació i exposicions com la d’avui”.

Pedro Lavilla ha afegit, que “només així, es podrà inculcar valors a les generacions futures i aconseguir una societat lliure de tot tipus de violència”.

L’alcalde, Pere Granados, qui ha posat punt i final a l’acte ha volgut agrair la presència de totes les persones que s’han congregat aquest migdia al passadís del TAS i ha demanat “un compromís de la societat per treballar en l’eradicació de la violència perquè sense aquest canvi serà molt difícil aconseguir-ho”, ha dit. El batlle, també ha demanat un minut de silenci als presents en record a una de les víctimes, una jove de Salou, que figura en la llarga llista de mortes enguany a causa de la violència de gènere.

Aquesta tarda, a les 16h a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic, Acció Social juntament amb el Grup de Dones de Salou ha organitzat la conferència: “Com identificar el maltractament” que anirà a càrrec de Maite Soler de l’Institut Català de la Dona.

Posteriorment, els assistents podran gaudir d’un refrigeri i diàleg col·lectiu al vestíbul de la Sala Costa Daurada.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Foto_1.JPG
Foto_2.JPG
Foto_3.JPG
Foto_4.JPG
Foto_4.JPG
Foto_1.JPG
Foto_2.JPG
Foto_3.JPG

Document Actions