Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Territori de la Generalitat es compromet a donar compliment al finançament de l’Eix Cívic, per part del govern català

divendres 12 abril 2024

L'alcalde de Salou, Pere Granados, va mantenir, aquest dijous al migdia a Barcelona,  una trobada amb el secretari de Territori i Urbanisme de la Generalitat, i el director General d'Urbanisme, Agustí Serra, per tal de tractar algun aspecte tècnic de la urbanització de l'Eix Cívic.

En la reunió es va abordar especialment el finançament de la urbanització d'aquesta futura avinguda de Salou, que correspon a la Generalitat segons decret llei del CRT de 1989, ratificat en l'acord d'inversions entre la Generalitat i l'Ajuntament de l'any 2013.

La reunió va servir perquè l'alcalde exposés de nou l'obligació de la Generalitat a finançar la urbanització de l'Eix Cívic i l'exigència al seu compliment, donat que ja s'han desmantellat les vies i ja està a tràmit la implantació del tren tramvia al llarg d'aquest vial.

La trobada va servir per plantejar un full de ruta que ha de desbloquejar el compliment de la Generalitat de finançar les obres d'urbanització de l'Eix Cívic

En aquest sentit, l'alcalde va ser molt clar exigint responsabilitat i la necessitat que les dues obres, la implantació del tramvia i la urbanització de l'àmbit vagin en paral·lel, i per això la Generalitat ha d'aprovar el corresponent pressupost, d'uns 10 milions d'euros, per fer-se càrrec de l'obligació de finançar els compromisos assumits.

Pere Granados mai no s'ha oposat al tramvia. L'aposta de Salou és per un tramvia modern, integrat, inclusiu i sostenible

Granados va valorar molt satisfactòriament la reunió, perquè el secretari de Territori "va reconèixer la raó de la demanda de Salou referent al finançament de l'Eix Cívic per part de la Generalitat". En aquest sentit, l'alcalde va agrair la bona sintonia dient que "la reunió va transcórrer amb un bon esperit receptiu per part del secretari, i una actitud de cooperació per desencallar el compliment de les obligacions de finançament".

L'alcalde valora molt positivament la reunió perquè el secretari de Territori va reconèixer la raó de la demanda de Salou referent al finançament de l'Eix Cívic per part de la Generalitat

D'altra banda, en relació amb el projecte de tram tramvia del Camp que ha de transcórrer per l'Eix Cívic, i que l'Ajuntament ja hi va presentar al·legacions per millorar la seva integració a la trama urbana, Granados lamenta l'actitud d'alguns alcaldes "que volen abanderar la unitat d'acció i les reivindicacions del territori i, en canvi, no mostren gens d'interès ni respecte pels projectes, demandes i necessitats de Salou".

Pere Granados mai no s'ha oposat al tramvia. L'aposta de Salou és per un tramvia modern, integrat, inclusiu i sostenible.

Fitxers adjunts

Document Actions