Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Torna el programa ‘Acosta’t al mar’ per promocionar els esports nàutics entre els alumnes de Salou

dilluns 19 maig 2014

Un any més, es  renova un programa que pretén descobrir les possibilitats del mar als infants i joves
 
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha signat avui el conveni de col·laboració amb el Club Nàutic de Salou que facilita l’accés a l’esport vinculat al mar als alumnes de escoles públiques i Instituts del municipi. Es tracta del projecte ‘Acosta’t al mar’, amb el que un any més, es promociona la vela i els esports nàutics entre els més joves de Salou. 
 
El programa s’emmarca en horari lectiu dels centres educatius i s’adreça als alumnes de 5è i 6è de les escoles públiques d’educació primària que hi vulguin participar així com pels alumnes de 2n i 3er d’ESO dels Instituts d’Educació Secundària (Escola Europa, Escola Santa Maria del Mar, escola Salou i Escola Vora Mar, així com l’Institut Jaume I i l’Institut Marta Mata). Enguany també s'incorporaran els alumnes de la UEC i del PQPI-PTT de cuina. L’any passat van participar més de 588 nens.
 
L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha explicat que “per nosaltres és molt important aquest programa que promou l’esport entre els nostres joves i apropa totes les possibilitats que ofereix el mar tan pel que fa a gaudir de l’esport i el lleure com en el foment dels valors educatius” i ha afegit que “aquesta és una iniciativa molt interessant donat que possibilita que els nens de Salou no creixi d’esquenes al mar sino que l’integrin dintre de les seves possibilitats d’aprenentatge”.   
 
El President del Club Nàutic de Salou, Godofredo Domínguez, ha signat aquest conveni acompanyat del Gerent del Club, Josep Seguer i han manifestat el seu interès per continuar treballant en aquesta línia de col·laboració. Han afegit “sentir-se molt satisfets de donar continuïtat a aquest programa en el que les escoles cada cop se senten més implicades i amb les quals busquem sinèrgies de col.laboració”. 
 
L' ajuntament de Salou reitera així la voluntat per continuar oferint la possibilitat als alumnes a gaudir de la vela lleugera en horari lectiu a un preu simbòlic. Aquestes activitats  s’inclouen dins de l’àrea d’educació física i d’esports, àrea de les ciències socials, ciències experimentals, matemàtiques o tecnologia... treballant aspectes com la transversalitat, la diversitat, l’entorn geogràfic o el desenvolupament de continguts procedimentals, conceptuals i actitudinals.  La col·laboració de l’Ajuntament és de 6,69 euros per alumne sense que es pugui superar la quantitat de 5.606,22 euros que corresponen als alumnes matriculats als centres educatius públics del municipi corresponents als cursos de 5è i 6è de primària i 2on i 3er d’ESO. Les escoles que enguany encara no hi hagin pogut accedir, ho faran a partir del mes de setembre segons té previst el Club Nàutic.
 
El projecte ‘Acosta’t al mar’ pel que fa a la seva programació ha estat dissenyat per ser aplicat als centres educatius del municipi de Salou basant-se en la seqüència pedagògica de l’Escola Catalana de Vela de la Federació Catalana de Vela i per tant, garanteixen l’evolució esportiva i motriu correcta, consistint en: vela lleugera, caiac taller nàutic i mediambiental. 

Galeria d'imatges

P1020347.JPG
P1020347.JPG

Document Actions