Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

TORNA LA FESTA DEL CALAMAR A SALOU

divendres 22 novembre 2002

Un concurs de pesca i un homenatge recorden les arrels marineres de Salou

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Salou ha organitzat la tradicional Festa del Calamar que tindrà lloc del 25 al 30 de novembre. Aquesta celebració, que enguany compleix la seva 28a edició, consisteix en un Concurs de Pesca de calamars i un sopar homenatge que vol rememorar les arrels marineres de Salou.

El concurs es desenvoluparà del dilluns dia 25 al divendres dia 29 de novembre, on les barques participants es faran a la mar a les 15'00 hores i tornaran a la posta del sol; fixant-se les 18'45 hores el temps límit de presentació de la pesca al control de pes.
Com cada any, el sistema de puntuació serà: calamars 100 punts, sípies 20 punts i pops 10 punts. Els trofeus es lliuraran al 1r, 2n i 3r classificats, i s'atorgarà, a més, un trofeu al calamar més petit i al calamar més gran. A més, s'optarà a la calamanera d'or, trofeu que s'adjudica a aquell patró d'embarcació que hagi guanyat el concurs durant tres anys seguits o bé cinc alterns.
En aquesta edició és previst que participin unes 25 embarcacions i uns 70 pescadors.

I la festa dels homes de la mar arribarà el dissabte dia 30 amb el sopar homenatge. Enguany serà Josep Brull Vaqué, conegut a Salou com Pepito Cap de Sucre, qui serà el protagonista de la nit amb un homenatge, amb el qual es repassaran i recordaran els seus estrets vincles amb el Salou mariner, tot fent memòria de la persona i la seva vida, i d'aquesta forma recordar les arrels marineres de Salou. Durant l'acte també es farà entrega dels premis als guanyadors d'aquesta 28a edició, que tindrà lloc al Club Nàutic.
Segons el regidor de Cultura, Pere Granados, 'és tracta d'un singular concurs obert tant a professionals de la pesca com als aficionats, si bé quasi tots els participants estan relacionats i familiaritzats, d'una forma o altre, al món de la pesca i la mar'. Afegia que 'és una festa anual dedicada al món de la mar de Salou que intenta reunir totes aquelles persones que han viscut una època o hi han estat relacionades, tot commemorant la història marinera de la vila'.

Document Actions