Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Totes les escoles de Salou s’endinsen a la època romana a la Vil.la de Barenys

divendres 09 maig 2014

Totes les escoles de Salou han visitat avui els diferents tallers que s’han realitzat la  Vil•la Romana de Barenys per mostrar als més petits com vivien els romans en la seva època. Més de 250 nens han pogut participar de tallers emmarcats en el Festival TarracoViva que per primera vegada incorpora la vil.la de Salou. Els alumnes han après diferents aspectes de la vida quotidiana dels romans com alimentació, vestimenta, cases o jocs infantils i han pogut pintar, jugar i disfressar-se com a romans.
Durant tot el matí, els infants han gaudit d’un escenari natural i ple d’història on descobrir coses com els aliments que menjaven, com feien el vi, les joies que feien servir o el tipus de roba que s’utilitzaven en funció de la seva professió o classe social.
Totes les activitats pedagògiques han començat avui a les 9:30 hores i han tingut una durada fins  les  12:30. Durant tot el cap de setmana, els visitants podran descobrir cinc activitats diferents que tindran lloc en aquest espai arqueològic, organitzades específicament per aquest recinte i per al municipi de Salou per aprendre que va significar aquesta vil·la. Les  activitats seran molt diverses i podran gaudir de la recreació històrica THALEIA per mostrar com era viure al camp en aquella època. Per molta gent viure al camp era com és ara una dèria doncs trobaven les ciutats sorolloses i brutes. També tindrà lloc el Taller ‘Taberna Vinària. El vi a l’època romana’: el vi ja hi era present a la taula dels romans i es tractava d’un producte que sobrepassava la categoria d’aliment per convertir-se en tot un símbol cultural: la celebració al voltant de la taula.  El professor Ramon Járrega explicarà en el taller ‘Àmfores’ com era l’activitat econòmica a la zona de Tarragona  pel que fa a la producció i l’exportació. També els treballs que generava aquesta activitat econòmica com els forns per a la fabricació de les àmfores, imprescindibles com a envàs dels productes alimentaris. Els tiquets per assistir als diferents espectacles poden recollir-se al Patronat de Turisme de Salou donat que totes les activitats tenen aforament limitat.

Galeria d'imatges

foto11.JPG
foto1.JPG
foto11.JPG
foto1.JPG

Document Actions