Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Tres urbanitzacions de Salou participaran en un simulacre de confinament per accident químic del PLASEQTA, el proper dia 2 de novembre

dissabte 29 octubre 2022

Sonaran les sirenes de risc químic a les àrees de Xalets de Salou, Covamar i Mirador, que podran posar en pràctica un exercici per assajar les accions que caldria fer en cas real d’accident

Les urbanitzacions de Xalets de Salou, Covamar i Mirador de Salou són cridades a participar aquest proper dimecres, dia 2 de novembre, en un simulacre de confinament per accident químic. Serà un exercici per posar en pràctica les accions i les mesures d’autoprotecció que caldria emprendre en cas real d’accident.

Al voltant de les 18.30 h, a Salou, sonaran dues sirenes (una a Covamar i una a Mirador) de risc químic del polígon sud i també es farà una prova del sistema d’alertes als telèfons mòbils de la mateixa zona on sonaran les alarmes.

Les sirenes de risc químic són 3 senyals d’un minut de durada, separades per silencis de 5 segons.

 

Què cal fer per participar-hi:

  • Refugiar-se a l’edifici més proper. Tancar-se és la millor manera de protegir-se davant de núvols tòxics i explosions. El cotxe NO és un lloc segur per confinar-se.
  • Tancar bé portes i finestres.
  • Tancar aparells d’aire condicionat.
  • NO anar a buscar els infants a l’escola.
  • Seguir la informació a través dels canals oficials de comunicació: ràdio, televisió, twitter.
  • NO sortir al carrer fins que ho comuniquin les autoritats o fins a escoltar el señal de fi de l’alerta.

Cal tenir en compte que si es roman dins d’un edifici és possible que no se senti el so de les sirenes, ja que estan pensades per avisar les persones que són a l’exterior.

El final del simulacre s’anunciarà amb un senyal continu de 30 segons de durada.

Més informació a: interior.gencat.cat/riscquimic

 

 

 

 

Document Actions