Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Tret de sortida a la 4a edició de Sabor Salou amb major presència de restauradors locals

El conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Pelegrí, ha inaugurat la mostra

divendres 28 març 2014

Josep M. Pelegrí, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya ha inaugurat aquesta tarda conjuntament amb l’alcalde de Salou, Pere Granados, la fira gastronòmica Sabor Salou. Al tall de cinta també hi ha estat present M. José Rodríguez, regidora de Cultura i Festes i de Pepi Muntané, representant de Supermercats Michelangelo -empresa patrocinadora-, entre d’altres autoritats locals i representants del sector.

 

L’alcalde, ha assegurat que “la fira vol esdevenir una trobada de referència i de projecció per a un dels sectors també importants de la nostra economia turística com és la gastronomia, que ens ha de permetre reforçar la nostra destinació i el nostre producte com a marca de turisme gastronòmic, complementant d’aquesta forma la marca de turisme familiar”; a més, també ha destacat que “Salou té grans restauradors i grans establiments, i per això ens volem posicionar també com a referència de la cultura gastronòmica de la Costa Daurada; donant suport a les nostres empreses de la restauració en la seva promoció i projecció; perquè en definitiva la restauració és una activitat de tot l’any que hem d’aprofitar com element per trencar la dependència a l’estacionalitat”.

Per la seva part, el conseller després de recordar les vacances que havia passat durant molts anys al municipi, ha destacat que Sabor Salou “no és només gastronomia sinó que convida a gaudir del turisme familiar i a buscar que Salou durant tot l'any tingui un referent”, ha explicat. Pelegrí també ha parlat del que significa la fira com a “complementarietat de forces entre l'Ajuntament, l'empresariat, els veïns per atreure visitants aprofitant i lloant la feina del producte primari i aconseguint un valor de conjunt”.

 

En acabar els parlaments, i després del tall de la cinta inaugural, les autoritats han efectuat un recorregut pels diferents estands per tal de conèixer en primera persona els productes que hi oferiran al llarg dels tres dies de celebració. El conseller també ha signat el llibre d'honor de la ciutat.

 

4a edició amb més expositors

“Sabor Salou” és un esdeveniment d’accés lliure, obert al públic en general, que pretén promoure la gastronomia, els productes tradicionals i les denominacions d’origen i de qualitat. Els principals objectius són crear un producte que contribueixi a la qualitat i a la diversitat de l’oferta turística del municipi de Salou i posicionar-lo com a referent del turisme gastronòmic.

 

Durant tres dies, des d’avui divendres i fins diumenge 30, els visitants hi trobaran restauradors del municipi i productes artesanals de poblacions del voltant i d’arreu de Catalunya, així com de la resta d’Espanya; podran degustar la seva gastronomia; adquirir productes i participar en diverses activitats. L’escenari serà el Passeig Jaume I de Salou. L’horari d’obertura de “Sabor Salou” serà avui de 5 de la tarda a les 10 de la nit; dissabte d’11 del matí a 10 de la nit i diumenge d’11 del matí fins a les 8 del vespre.

 

Des de l’Ajuntament de Salou i des de la direcció tècnica d’aquest esdeveniment consideren molt positiu l’increment considerable d’expositors, xifrat en un 30%, per part d’empreses vinculades al sector gastronòmic i dels vins i caves. Això demostra, que les tres primeres edicions van comptar amb un alt grau d’acceptació per part dels visitants, però també entre els expositors que hi van ser presents, doncs un alt percentatge d’aquests en repeteixen participació.

 

Funcionament de la fira

El públic podrà adquirir un “pack degustació” per un preu de 5€, mitjançant el qual se li farà entrega de 3 fitxes degustació -salouets-, una copa de vidre i un val per entrar al sorteig d’un lot de productes Sabor Salou. D’aquesta manera, el visitant podrà assaborir les diverses ofertes de la seixantena d’estands que hi seran presents.

 

Una novetat d’aquesta edició de ‘Sabor Salou’ és que l’espai quedarà dividit en dues seccions. D’una banda, es trobaran els estands dedicats a la representació dels restaurants i cellers i, de l’altra, els estands d’altres establiments gastronòmics com ara forns, productes gourmet, denominacions d’origen, conserves, etc.

 

D’altra banda, també hi haurà instal·lada una carpa central on hi tindran lloc diverses activitats gratuïtes tals com maridatges, tast de vins, tallers, xerrades informatives, demostracions culinàries, etc. A més d’aquestes activitats previstes a l’Espai Michelangelo, són moltes les entitats del municipi que també volen donar suport a Sabor Salou 2014 i que hi participaran a través de les seves actuacions al llarg dels tres dies de fira.

 

 

Sabor Salou a Instagram

Sabor Salou repeteix experiència a Instagram i ofereix a la comunitat d’igers la possiblitat de participar al Concurs de Fotografia Instagram on es premiarà la millor fotografia, etiquetada amb el hashtag #saborsalou2014, i presa en el marc de l’esdeveniment Sabor Salou que se celebrarà els pròxims dies 28, 29 i 30 de març de 2014 al Passeig Jaume I de Salou.

 

La fotografia guanyadora es donarà a conèixer al llarg de la primera quinzena d’abril a través de la web www.saborsalou.com i dels perfils de Sabor Salou de Facebook i Twitter. També es notificarà al guanyador a través del seu perfil d’Instagram.

 

L’objectiu d’aquest concurs és animar a tots els assistents a l’esdeveniment a participar en el màxim d’activitats possibles: mitjançant la degustació gastronòmica que podrà realitzar-se en els estands; assistint a les activitats organitzades; participant en els sortejos i també en aquest concurs Instagram.

L’únic requisit d’aquest concurs és que la fotografia sigui presa dins del marc de l’esdeveniment. Així doncs, seran admeses totes aquelles fotografies que mostrin una degustació en un estand, o una imatge d’alguna de les activitats organitzades, etc.

 

La fotografia seleccionada rebrà un premi que constarà d’un lot de productes de Sabor Salou.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

ss_parlaments.JPG
ss_tallant.JPG
ss_firmant.JPG
ss_parlaments.JPG
ss_firmant.JPG
ss_parlaments.JPG
ss_tallant.JPG

Document Actions