Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Trobada de Gegants i pedalada popular, plats forts del diumenge de Festa Major

diumenge 24 gener 2016

La trobada gegantera ha aplegat a més de 25 elements en un seguici molt lluït que ha celebrat els 30 anys d’història

La capital de la Costa Daurada segueix vivint intensament la festa major i ho ha fet amb un matí de diumenge carregat d’actes a cavall entre l’esport i les tradicions. D'una banda, a primera hora del matí, s'han dut a terme les inscripcions per a la pedalada popular que han reunit prop de 170 ciclistes de totes les edats; els quals han dut a terme un recorregut per diversos carrers del municipi i fins al carrer Barcelona, Via Roma per finalitzar la trobada davant del pavelló d'esports. Ha estat en aquest punt on  l'associació ciclista BTT Salou., conjuntament amb l’àrea d’esports de l’Ajuntament de Salou ha servit un refrigeri i s'han sortejat diversos lots de regals esportius, a més de dues bicicletes de muntanya, que han lliurat d’una banda, l’alcalde Pere Granados i de l’altra, el regidor d’esports Dani López.

Després de la pedalada, la festa s’ha traslladat a la plaça de la Pau, on s’han plantat gegants de diversos indrets de Catalunya en la 30ena edició de la trobada gegantera; una concentració que ha reunit a més de 25 gegants de totes mides i temàtiques així com gegantons i nans. En aquesta tradicional festa moltes famílies no s’han volgut perdre l’oportunitat de veure la concentració així com el seguici que ha donat un tomb pels carrers més cèntrics de la ciutat i que ha finalitzat amb una espectacular ballada a la plaça de la Pau enmig de molts moviments de faldilles i al so de les gralles.

En aquesta edició hi han participat la Colla Gegantera i grallers de la Falç de Falset; els geganters de la Vila de Sant Climent de Llobregat i grallers "Els Ginjolers"; els gegants del Setge de Cambrils i  Grallers i timbalers de la Colla Gegantera Tota l’Endenga; els Amics dels Gegants i Grallers de Montblanc; la Colla gegantera l'Institut Pere Mata i Grallers A3 Sons Grallers de Reus; la Colla Gegantera i grallers ''La Pessigolla'' de Valls; la Colla Gegantera i grallers de Mora d'Ebre; el Gegantó Japonés de Reus; la Mulassa de Salou junt amb els Nanos de Salou i els grallers de l’escola Europa; a més dels gegants de Salou acompanyats pels Grallers la Tarota.

Per la tarda, es disputarà la final del torneig de 24 hores de futbol sala i els actes culturals del cap de setmana finalitzaran a partir de les vuit amb la representació de l’obra ‘Cafeteria d’Amor’ a càrrec del grup Associació Salou Teatre amb entrada gratuïta a les instal·lacions del TAS.

Galeria d'imatges

portada_gegants.jpg
portada_gegants.jpg
P1230412.JPG
P1230471.JPG
P1230474.JPG
P1230462.JPG

Document Actions