Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Turisme canvia el recorregut del trenet turístic i posa en valor una ruta circular pel municipi

dilluns 11 abril 2016

Un itinerari únic amb 14 parades i 120 minuts de durada aproximada que recorrerà els principals punts d’interès del municipi

 

El Patronat de Turisme de Salou ha posat en marxa novetats respecte del funcionament del trenet turístic amb un únic recorregut de 14 parades que uneixen els principals punts d'interès del nostre municipi. Per tant, deixa d'existir el sistema de 3 línies (Pl. Venus, Cap Salou i La Pineda). Aquests canvis de recorregut introduïts, com apunta el regidor de Turisme, Benet Presas, “busquen potenciar el coneixement dels principals punts d’interès de Salou en un viatge d’unes dues hores de durada; oferint altres punts de vista al nostre visitant”. Una altra de les novetats implementades en aquesta nova temporada és que el viatger pot pujar al trenet a qualsevol de les parades, senyalitzades amb un tòtem vermell, on indica el recorregut i la parada on es troba en aquell moment.

 

Un recorregut espectacular

La primera parada es troba a la plaça Europa, centre neuràlgic de la destinació. Des d’aquí, el tren es dirigeix fins a Pilons –obra d’Antoni Roselló–, un dels símbols de la ciutat i un homenatge als pescadors de Salou. Aquest punt marca l’inici del Camí de Ronda, fins a Replanells, on hi trobareu la segona parada del viatge. D’aquí, el Trenet inicia el recorregut fins al Cap Salou, passant per la Penya Tallada i el Far de Salou. Des de la Punta del Cavall –el sortint més pronunciat de la costa de Salou– es poden admirar les vistes més espectaculars del nostre litoral. Una altra parada arriba fins al Far de Salou –amb el seu espectacular mirador–, construcció que ha il·luminat als navegants que vorejaven la Costa Daurada des del 1858. Des d’aquí, el Trenet s’enfila fins a Cala Crancs, on es pot conèixer la construcció dels Triangles, de l’arquitecte Antoni Bonet i Castellana.

A continuació el recorregut es dirigeix ara en direcció al nucli de Salou, fins a arribar a la Masia Catalana, una construcció originalment concebuda l’any 1974 i que avui acull, entre d’altres, el mercat d’artesania durant els mesos d’estiu. A la vora, hi ha el Parc de la Ciutat, un espai natural. Posteriorment, la següent parada arriba a   PortAventura World.

El Trenet de Salou us permet descobrir, en la següent parada, la majestuositat de la Torre Vella, una de les edificacions icòniques de la capital de la Costa Daurada i que, avui en dia, acull exposicions temporals. Ben a prop, s’hi troba l’estació del Carrilet, bastida el 1887 per a acollir els primers turistes que van arribar a la nostra destinació. En l’últim tram del recorregut de Trenet, es descobreix el port, amb el pas pel costat de l’església de Santa Maria del Mar, que data del segle XVIII. A la vora, l’edifici de la Capitania (1820), un dels edificis principals del Port de Salou. Finalment, i ja en la principal artèria de la ciutat, s’admira el monument del Pescador –obra de Ramon Ferran–, així com les Fonts Ornamentals, un autèntic espectacle d’aigua, llum i color. I com a última parada, el monument Jaume I, homenatge al monarca català que va salpar des de Salou al segle XIII cap a la conquesta de Mallorca.

 

Tipus de tiquets

Hi ha dos tipus de tiquets: el primer es vàlid per a donar una volta sencera, com fins ara. El viatger pot pujar a qualsevol de les parades, fer la volta completa, i baixar al mateix lloc on ha pujat; en aquesta categoria els tiquets van dels 4 euros per als adults; 2,50 pels nens de 4 a 12 anys; 2,5 euros pels majors de 65 i, finalment, 1,5 euros en el cas de persones amb discapacitat.

Però per tal de millorar l’experiència, enguany, s’ha creat un segon tipus de tiquet anomenat ‘Ticket Hop on - Hop off’ , els quals són vàlids durant 24h a partir de la primera vegada que es puja al trenet. El viatger durant aquestes 24h (d'acord amb l'horari de funcionament del trenet, que anirà variant segons la temporada, podrà pujar i baixar tantes vegades com desitgi).

 

Alhora, hi hauran diverses modalitats dels tiquets com poden ser:

- Adults (+13 anys a 64 anys)

- Nens (4 a 12 anys)

- Sènior (+65 anys)

- Discapacitat (+33%, presentant certificat)

I per tal de potenciar la destinació de turisme familiar, des del patronat de Turisme s’ha generat un nou tiquet, el familiar, que inclou dos adults + dos nens (tant per una volta a 10 euros, com per Hop on - Hop off amb un cost de 20 euros). Els tiquets es poden comprar al mateix trenet turístic.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

tren.jpg
trenet.jpg

Document Actions