Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Turisme recull les banderes del sistema Q de qualitat turística per a les platges de Llevant i Ponent

dimarts 09 juny 2009

Són les dues úniques platges de la Costa Daurada que reben aquest distintiu

El Regidor de Turisme Alberto del Hierro, ha recollit les banderes del sistema de qualitat Q de Qualitat Turística per les platges de Llevant i Ponent de Salou. Aquestes platges ja van rebre la certificació de qualitat durant el transcurs de la fira FITUR a finals del mes de gener i tindran validesa durant tot l'any 2009, quedant pendent el lliurament de les banderes que ho certificaven. De fet, ja va ser el passat 28 de gener d'enguany quan l'Instituto para la Calidad Turística Española (ICTE) va concedir la certificació Q a les dues platges de Salou en el transcurs de l'anomenada 'Noche Q' que va tenir lloc al Palacio de Congresos de Madrid, en el marc de FITUR.

Avui dimarts, 9 de juny, a les dotze de migdia s'ha realitzat l'acte de lliurament dels guardons de les platges certificades al Saló d'Actes del Ministeri de Indústria, Turismo y Comercio a càrrec del Ministre, D. Miguel Sebastián Gascón, juntament amb el Secretari d'Estat de Turisme i el President de l'ICTE. El regidor del Hierro, ha destacat la importància d'aquest reconeixement explicant que davant moments de crisis és quan s'ha de ser més competitiu i oferir més al visitant. En total a Espanya hi ha tan sols 118 platges guardonades amb la bandera Q.

A més a més, s'ha de tenir en compte que totes les platges de Salou compten amb la certificació mediambiental ISO 14.001:2004 i la Platja de Llevant i el port esportiu amb les Banderes Blaves. Aquesta certificació posiciona a Salou com una de les poques destinacions turístiques de sol i platja catalanes que compta amb aquest element distintiu de qualitat, i la única a la Costa Daurada, (Les altres 7 platges que poden presumir d'aquest distintiu a Catalunya són: les platges Fenals i Lloret, de Lloret de Mar; la Platja de Garbí, de Calella; la Platja de Sant Antoni i la platja Torrevalentina, de Sant Antoni de Calonge; la Platja Gran, de Platja d'Aro; i la Platja de Castelldefels).

La certificació Q es veurà reforçada per una campanya publicitària i de suport tècnic (l'ICTE administra i gestiona en exclusiva aquesta marca, emetent en el seu cas la corresponent actualització per al seu ús i vigilant l'adequada utilizació).

Els elements que ha tingut en compte l'ICTE a l'hora d'atorgar aquest distintiu, que aporta prestigi, diferenciació, fiabilitat i rigor, són: la seguretat, salvament i primers auxilis; la informació, la neteja, el manteniment d'instal·lacions i equipaments, els accessos, els serveis higiènics i els serveis d'oci.

D'aquesta manera, per exemple, ha valorat l'existència d'un sistema de tractament de queixes i suggeriments dels usuaris, així com d'un sistema de balises per la sortida i entrada d'embarcacions; i de papereres/contenidors en tots els accessos principals i en altres accessos secundaris. Altres criteris que ha tingut en consideració han estat que l'equip humà que ofereix els serveis de seguretat, salvament i primers auxilis, posseeix la formació adequada i compta amb els recursos materials suficients, que l'horari de funcionament dels serveis d'oci està definit i es comunica als usuaris, i que els serveis higiènics romanen a disposició dels usuaris durant més de 8 hores al dia, entre altres aspectes.

Document Actions