Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Un 87% dels salouencs valoren que el nivell de vida de Salou és alt

L’alcalde Pere Granados ha presentat l’estudi i l’enquesta pública sobre la percepció general de la ciutat i avaluació de l'acció del govern

dijous 11 març 2010

L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha presentat junt amb els regidors Marc Montagut,  Alberto del Hierro i Jesús Barragán l'estudi i enquesta pública sobre la percepció general de la ciutat i l’avaluació de l'acció de govern municipal de Salou; una enquesta realitzada la primera setmana de novembre de 2009, quan tot just feia sis mesos del canvi d’alcaldia al municipi. El batlle ha explicat que, transcorreguts uns quants mesos més alguns indicadors poden haver sofert una variació a la baixa, com per exemple, el grau de crispació política “que es va superant en positiu en ser una situació conjuntural”, ha dit Granados.
En el decurs de la roda de premsa ha explicat que pel que fa a la percepció de la ciutadania sobre l’estat del municipi i “no obstant la crisi econòmica, el grau de satisfacció és alt”, ha dit. “Un 87% dels consultats consideren, segons l’enquesta, que hi ha un bon nivell de qualitat de vida”.

Pel que fa als problemes i preocupacions percebudes per la ciutadania:
La neteja viària substitueix la inseguretat ciutadana com a principal preocupació dels ciutadans. “Això s’explica perquè a la nostra entrada al govern ens vam trobar una ciutat molt deixada en l’aspecte de la neteja i el manteniment”. Així, a tall d’exemple Granados ha recordat com després d’haver passat la Setmana Santa encara es notaven els efectes de l’esclafit a punts tant emblemàtics del passeig com la zona dels Pilons o bé amb la jardineria descuidada, entre altres qüestions.  “El primer que vam fer va ser reunir-nos amb les concessionàries per tal de fer-los complir els contractes signats i també per millorar certs aspectes, com ara les freqüències de neteja a més d’aplicar-hi mesures correctores perquè ja detectàvem que s’hi havia d’actuar”.


El segon problema que es percep en l’enquesta (efectuada a una població de 505 individus de Salou representants de les diferents llars de Salou, seleccionats a partir de les quotes de sexe, edat i zona de residència i que té un nivell de confiança del 95%) és la forta influencia de la crisi econòmica fa que el ciutadà es preocupi molt per la situació econòmica i les conseqüències sobre l’oferta laboral amb una continuada destrucció de llocs de treball.  “Cal tenir present que l’enquesta es realitza el mes de novembre, durant la temporada baixa, de manera que si es repetís en temporada alta els resultats en aquest sentit serien diferents ja que l’índex d’atur aleshores és del 10%”, ha explicat. L’alcalde ha recordat el conjunt de mesures per fomentar nous plans d’ocupació; d’escoles taller i sobretot “per generar confiança”.
El tercer problema important és la crispació política, que es va generar l’any 2006 i va tenir el seu punt àlgid amb la campanya electoral del 2007 amb enfrontaments personals. “Precisament, des d’aquest nou govern es va fer una crida a la responsabilitat a tots els partits polítics per tal de crear espais de diàleg per avançar en amplis consensos de ciutat, un oferiment que incomprensiblement va rebutjar l’oposició. Però nosaltres no ens aturarem per assolir la necessària estabilitat i normalitat de la vida política, imprescindible per respondre als reptes de Salou i als problemes dels ciutadans”, ha sentenciat.

Pel que fa als projectes de futur prioritaris:
En aquest aspecte el ciutadà considera que l’ampliació del CAP, convertint-lo en Centre d’Alta Resolució (CAR), i la canalització del barranc de Barenys són els projectes més importants. “En ambdós projectes el govern hi ha esmerçat molts d’esforços”. D’una banda, el CAR, s’està finançant amb els diners municipals, i s’ha hagut de suplementar amb un milió d’euros més l’obra pel desviament dels treballs. Pel que fa al desviament de Barenys, “ha estat aquest govern qui, defensant els interessos generals i amb els criteris tècnics per davant de tot hem pres la decisió de desviar-lo. Lamentem les expropiacions però defensem l’interès general”. També la construcció de pisos de protecció oficial i la supressió de les vies del tren, són projectes també importants on l'equip de govern ja s'ha posat a treballar.

Pel que fa a la valoració de l’acció de govern després del canvi és qualificada majoritàriament com a satisfactoria (50%), comptant, a més, que un 25% no l’ha pogut valorar pel poc temps.   També una majoria dels consultats consideren que la tasca de l’actual equip de govern ha millorat respecte l’anterior (29%), tenint en compte també que un 25% diuen que encara no la poden valorar.

Pel que fa a l’apartat de notorietat i valoració dels polítics l’actual alcalde, amb només 6 mesos, assoleix un altíssim grau de coneixement (78%) i una alta notorietat (70%), quasi semblant a la d’Esteve Ferran (76%), comptant que va ser alcalde 17 anys.  Destacar també que Ferran és ben identificat com exalcalde amb un 69%, i que Alberto del Hierro i Marc Montagut són els que més s’identifiquen com regidors de l’Ajuntament.

Galeria d'imatges

DSCN1572.JPG
DSCN1576.JPG

Document Actions