Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Un centenar d'agents de la Guàrdia Civil vetllaran aquest estiu per la seguretat a Salou amb el reforç d'unitats especialitzades

dimecres 30 abril 2008

Ahir va celebrar-se a Salou l'última Junta Local de Seguretat que acollirà el municipi, donat que a l'1 de novembre és previst ja el desplegament dels mossos d'esquadra, segons va recordar el subdelegat del govern espanyol, Joan M. Abelló.
L'ordre del dia d'aquesta trobada, a la qual hi va assistir Abelló, juntament amb l'alcalde de la localitat, Antonio Banyeres; el coordinador institucional, Salvador Pellicé ; l'inspector en cap de la Policia Local de Salou, José Luis Gargallo; i diversos representants de la Guàrdia Civil i dels Mossos d'Esquadra, va incloure l'anàlisi de la situació de seguretat al municipi i la programació dels serveis de la temporada d'estiu 2008.

La junta va servir per constatar la 'sintonia especial entre la Guàrdia Civil i l'Ajuntament de Salou', va precisar Abelló, en finalitzar aquesta. En aquest sentit, el subdelegat del govern espanyol va destacar el descens del fets delictius que hi hagut al municipi: 'L'any 2007 les infraccions penals van disminuir un 5% en comparació amb el 2006, la qual cosa demostra que el treball conjunt que ha dut a terme la Guàrdia Civil, la Policia Local i darrerament també els Mossos d'Esquadra, ha donat els seus fruits. A més, el nombre de delictes relacionats amb la violència domèstica s'ha estabilitzat', va indicar.

Pel que fa a la propera temporada turística, Abelló va assegurar que el cos de seguretat de l'Estat continuarà treballant aquest estiu amb intensitat i de forma prioritària a Salou, perquè és un municipi que aplega durant aquest període gran quantitat de gent. Així, es preveu que a partir de finals de maig hi hagi a la capital de la Costa Daurada al 'voltant d'un centenar d'agents de la Guàrdia Civil' que es veuran reforçats als mesos de juliol i agost amb unes unitats especialitzades d'aquest cos policial (GRS), integrades per uns 40 efectius i més, en dates especials.

D'altra banda, el subdelegat del govern va confirmar que un cop tingui lloc el desplegament dels mossos, la Guàrdia Civil seguirà a Salou, en una caserna rehabilitada (les obres de millora ha estan aprovades, va dir). Tindrà, però, unes funcions més especialitzades, vinculades, per exemple, al servei marítim, el control d'armes i explosius, Seprona i policia judicial, tal com va precisar Abelló.

Document Actions