Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Un concert de violí i piano obrirà demà el Cicle de Joves Intèrprets de Salou de la temporada d'hivern

dimarts 13 gener 2009

El violinista Sigurjón Freyrsson, acompanyat al piano per Margarita Lorenzo de Reizábal, obrirà demà dimecres 14 de gener el Cicle de Joves Intèrprets de Salou, organitzat per la Regidoria de Cultura per aquest trimestre d'hivern.

Aquest concert gratuït, com els cinc altres previstos per aquesta nova temporada, tindrà lloc a la Sala Xavier Turull de l'Escola Municipal de Música, a les 20.30 hores. En aquesta ocasió, inclourà un repertori compost per: 'la Sonata op, 78 (1)' de J. Brahms, el 'concert en Mi per a violí i orquestra (I)' de F. Mendelssohn; el 'Preludio y Allegro' de G. Pugnani-Kreisler; 'Aires gitanos' de P. Sarasate, la serenata mexicana 'Estrellita' de M. Ponce; i 'Verano porteño' d'A. Piazzola.

Sigurjón Freyrsson va néixer a Bilbao i té 17 anys. Va començar els seus estudis musicals als 5 anys al Conservatorio Municipal de Música de Leioa (Biscaia). Des d'una edat primerenca va mostrar unes qualitats fora del comú i amb només 11 anys li va ser atorgada la Beca Dow Chemical, que premia el millor alumne de cada promoció del Conservatorio de Leioa.

Malgrat la seva joventut, Sigurjón ha aconseguit ja nombrosos guardons i distincions. Entre aquestes: el 3r premi en el II Concurso Nacional para Jóvenes Intérpretes 'César Uceda' (setembre 2006) i el 2n premi al I Concurso 'Jóvenes Músicos de Euskadi' (juny 2007). En l'àmbit de la música de cambra ha esta guardonat amb el 1er premi al 'Concurso de Grupos Instrumentales y de Cámara de Elgoibar' en les categories elemental i mig en les edicions de 2003, 2005 i 2008.

El juny de 2007 va concloure els estudis de Grau Mig al Conservatorio de Leioa amb les màximes qualificacions en totes les disciplines. Amb tan sols 15 anys va ser admès al Centro Superior de Música del País Vasco (Musikene) on actualment cursa 2n de violí, sent l'alumne més jove de la seva especialitat. Actualment compagina els seus estudis superiors de música amb 2n de Batxillerat.

Sigurjón, a més, és membre de la Joven Orquesta de Leioa (JOL) des de l'any 2004, de la qual és concertí. Amb aquesta orquestra ha realitzat diverses gires de concert i enregistrat tres programes per a 'El conciertazo' de RTVE. El 2008 ha estat seleccionat com Violí I de la Joven Orquesta de Euskal Herria (EGO).

Currículum de la pianista Margarita Lorenzo de Reizábal
Directora titular de l'Orquesta de Leioa des de 1994, és convidada a dirigir amb assiduïtat orquestres, bandes i corals nacionals i internacionals. Compagina la seva activitat artística com directora d'orquestra amb la docència, sent Catedràtica d'Armonia-Composició i Responsable de l'Àrea del Conservatorio de música de Leioa. És professora titular del Centro Superior de Música del País Vasco (Musikene). També és coautora del llibre 'Análisis musical: claves para entender e interpretar la música' (2004) i del manual de dirección de orquesta 'En el podio' (2008).

Document Actions