Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Un espectacular castell de focs tanca una de les edicions més multitudinàries de les Nits Daurades

La tradicional processó de la Mare de Deu va congregar milers de persones al voltant de l’Església de Santa Maria del Mar i el Passeig Jaume I

dimarts 16 agost 2011

Un espectacular castell de focs de mitja hora de durada va posar ahir punt i final a les Nits Daurades de Salou 2011.  L’espectacle va sorprendre als milers d’assistents per l’originalitat de les seves figures i per la intensitat. Els focs, dissenyats per la companyia pirotècnia Igual van cremar més d’una tona de pólvora i van crear 44 conjunts lumínics creats amb quasi 3.000 unitats. Fonts de l’organització calculen que més de 40.000 persones van poder seguir els focs des del passeig i altres indrets del municipi. “Estem molt satisfets per la marxa de les festes i per l’la bona acollida que han rebut ja sigui per part dels visitants com per part dels salouencs i salouenques”, apuntava l’alcalde, Pere Granados.

Processó de la Verge Mare de Déu
Prèviament al castell de focs va tenir lloc un dels actes més tradicionals i emotius de les festes,  la celebració de la missa de Festa Major a la església de Santa Maria del Mar des d’on va començar la processó de la verge pels carrers de Salou. Pescadors, jubilats, mariners i descendents de tots ells van ser els encarregats de portar sobre les seves espatlles el pas de la verge, seguits per les autoritats, encapçalada per l’alcalde i els responsables de l'església.
Amb els blaus de les vestimentes com a colors predominants i els tambors a ritme de trotons de la Setmana Santa com a música de fons mentre sobresortien grans rems, símbols del caràcter mariner de la localitat, la processó es va anar obrint pas en el seu recorregut fins arribar al port. Durant el trajecte milers de seguidors i devots de la verge, ja sigui seguint-la a peu o des dels balcons de les cases, van acompanyar-la durant tot el recorregut.

Un cop al port, i custodiada per milers de persones, es va embarcar en el pesquer Santa Maria per tal de recórrer part del litoral salouenc tal com ja es habitual. Un cop desembarcada va tocar fer el recorregut invers cap a l’església, on la Mare de Déu tornarà a reposar fins l’any vinent.
Al llarg d’aquests nou dies de festa milers de persones han gaudit dels diversos espectacles que han ofert en el marc de les Nits Daurades en un dels estius amb major ocupació turística que es recorden. Per la seva part, la regidora de Cultura i Festes, Maria José Rodríguez, destacava la bona feina que s’ha dut a terme ja que “hi ha hagut una molt bona acollida de les Nits Daurades pensant en el marc d’una ciutat turística. Hem ofert espectacles per a totes les edats i tots els públics i la resposta ha estat excel·lent amb una participació altíssima”.

Galeria d'imatges

DSC_8446.JPG
DSC_8463.JPG
DSC_8510.JPG
DSC_8514.JPG
DSC_8527.JPG
DSC_8418.JPG
DSC_8418.JPG
DSC_8446.JPG
DSC_8510.JPG

Document Actions