Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Un gran espectacle pirotècnic i una actuació de foc coronen, amb èxit, la Festa Major d’hivern de Salou 2023

dilluns 06 febrer 2023

El Cós Blanc de Salou va atraure més de 40.000 persones assistents i unes 3.000 van formar part de les 27 colles, que van poder gaudir amb el llançament de 25 tones de confeti, de 550.000 watts de llum i de 170.000 watts de so

Ahir diumenge, al vespre, va tenir lloc el correfoc pels carrers del municipi; i l’encesa del gran castell de focs, a càrrec de l’alcalde Pere Granados, i del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà

Salou ha tancat la programació de la Festa Major d’hivern 2023, amb un molt bon balanç i xifres positives, pel que fa a la participació de la ciutadania i al desenvolupament del programa d’actes, que enguany comptava amb una setantena d’activitats.

El final de la Festa Major d’hivern de Salou va arribar ahir diumenge, 5 de febrer, amb l’encesa del gran castell de focs, a càrrec de l’alcalde de Salou, Pere Granados, acompanyat del regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà. També es va poder gaudir d’un esplèndid correfoc, amb la participació dels Diables Maleïts i Bruixes ‘Latemó’ de Salou, el Xaloc de Salou, la Morena de Salou, el Ball de Diables dels Pallaresos, la Víbria de Tarragona, el Ball de Diables de la Sagrada Família i el Boc Jordiet de Ferreries.

L’alcalde de Salou, Pere Granados, ha posat de manifest la gran tasca i col·laboració de totes les àrees de l’Ajuntament implicades en la realització d’aquest extens programa, per a totes les edats i gustos. Ha posat de relleu la magnífica xifra d’assistència al Cós Blanc, que, enguany, superava les 40.000 persones, una celebració, ha destacat, “única”, i que “cada any, atrau més persones d’arreu del territori i de Catalunya”. En aquest sentit, ha agraït la implicació de les 27 colles, per tal de fer-ho possible.

Enguany, les colles participants han estat: Colla Gastronòmica, Colla Las Prisas, Colla Escola Elisabeth, Colla AMPA Escola Europa, Colla Bandarra, Colla Grup d’Amics de la Festa, Colla AMPA Escola Sta. Maria del Mar, Colla AMPA Escola Salou, Colla Picardies, Colla AMPA Escola Vora Mar, Colla Xucurrate, Colla Los Impossibles, Pubilles, Colla Caracol, Colla Allega2, Grup Esplai Salou, Colla Els Dimecres, Colla Slot Salou, Colla Confetti, Colla Connecta’t Jove, Colla la Gresk, Colla La Traca, Colla Molta Festa, Colla Festera, Colla Jove Masia Tous, Colla Grup No Tant Jove, Colla Grup Jove.

Per la seva banda, el regidor de Serveis Culturals, Xavier Montalà, ha assenyalat que “la celebració d’enguany ha estat una de les festes majors més multitudinàries que es recorden, amb la major quantitat d’activitats, totes elles gratuïtes i de molta qualitat”; i ha fet que “Salou llueixi més que mai”. També, ha assegurat que “el més important és que tots els actes s’han desenvolupat amb normalitat i amb molt d’èxit de participació". Per últim, ha agraït la tasca de les entitats i regidories que hi han pres part.

El regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, David González, ha fet una valoració positiva dels dispositius de seguretat, en concret, durant el Cós Blanc, explicant que “hem tancat la Festa Major sense cap incident greu”. Ha destacat que “totes les parts implicades en el dispositiu concret de dissabte, amb més de 250 persones, van treballar, de forma coordinada, per garantir el correcte desenvolupament de l’esdeveniment”. També, ha donat les gràcies als salouencs i salouenques, així com a les persones visitants, pel seu bon comportament; i ha felicitat la Policia Local i Mossos d’Esquadra per la seva feina i implicació, en el decurs de la Festa Major d’hivern.

 

Activitats per als petits i joves


Els infants de Salou també han tingut al seu abast un gran ventall d’opcions lúdiques, com la Fira Xic’S, ubicada al Passeig 30 d’Octubre; els diversos tallers realitzats a l’Espai d’Infància Estació del Carrilet i a les diferents zones Diver Xic’S; el concert de Dàmaris Gelabert; i, sobretot, la gran festa del Cós Blanc Xic’S, que, enguany, ha assolit l’assistència de fins a 2.000 persones.

Així mateix, s’han organitzat activitats per al jovent, com la festa ja consolidada ‘Skateparty’, que va comptar amb una demostració de grafitis a càrrec de diversos artistes, i tallers i competició de skate, al parc de Manuel Albinyana.

La regidora d’Infància i Joventut, Julia Gómez, ha expressat que “estem, enormement, satisfets i contents d’aquesta Festa Major, ja que els joves i els nens i nenes de Salou han pogut gaudir, en gran, i, per això, estem realment orgullosos de la bona resposta que hi ha hagut per part de la ciutadania”. “La festa, en el seu conjunt, ha estat un veritable èxit”, ha assegurat.

 

Altres actes


En el decurs dels dies de Festa Major, s’ha pogut gaudir d’un gran ventall d’activitats, entre les quals destaquen, també, el pregó d’inici de festa, a càrrec de l'actriu i presentadora, Eva Soriano; els exitosos concerts de La Pegatina i La Casa Azul, a l’Envelat; la Nit d’Humor amb ‘El Sevilla’; les actuacions del seguici festiu; els balls amb diverses orquestres; el berenar homenatge a la gent gran i el reconeixement a Angeleta Salceda García, per part del Grup de Dones de Salou; i els diferents actes culturals, com l'exposició d'artistes locals a la Torre Vella i l'actuació de la Coral Eixàrcia, el Coro Vasco Ama-Lur i el Cor Jove Vila de Salou, entre altres.

Galeria d'imatges

3.JPG
7.JPG
10.JPG
12.JPG
13.JPG
15.JPG
21.JPG
30.JPG
34.JPG
41.JPG
43.JPG
ajuntament-salou(16).jpg
ajuntament-salou(11).jpg
ajuntament-salou(12).jpg

Document Actions