Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Un grup de voluntaris de la Creu Roja Tarragona assisteix a un curs de teleassistència a la gent gran a Salou

divendres 04 abril 2008

Un grup de voluntaris a Salou de la Creu Roja Tarragona ha assistit aquesta setmana a un curs de teleassistència a la gent gran. El servei de teleassistència a la gent gran és una modalitat de servei d'atenció domiciliària destinat a totes aquelles persones grans que viuen soles a casa seva i volen continuar sent autònomes, sentint-se segures i sense renunciar a la seva independència.

En aquest sentit, el servei ofereix als seus usuaris una atenció permanent i a distància, amb la tecnologia adequada, per tal d'assegurar una resposta ràpida a les eventualitats que els puguin sobrevenir. A través de la línia telefònica i amb un equipament de comunicacions i informàtica específic, permet que la gent gran, davant situacions d'emergència, pugui entrar en contacte verbal amb personal preparat, utilitzant un 'sistema mans lliures' només prement un botó. El servei estarà a disposició dels usuaris les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any, amb una Central atesa per personal específicament preparat per donar una resposta adequada a la crisi presentada, bé per si mateixos o mobilitzant altres recursos humans i materials, propis de l'usuari o existents al territori.

Amb aquest curs, en el qual també ha participat la regidora de Benestar Social, Martina Fourrier, es pretén que el voluntariat sàpiga comprovar l'estat i funcionament dels aparells i donar suport i companyia als usuaris del servei. Un altre dels objectius és incrementar els usuaris a Salou per tal de tenir més població de gent gran coberta i intentar aconseguir més voluntaris per a poder ampliar els camps amb que poder treballar per tal d'abastar molta més població i poder ajudar a altres col·lectius de la població.

Recordem que el passat mes de setembre, l'Ajuntament de Salou i Creu Roja Tarragona van signar un conveni de col·laboració pel servei de teleassistència domiciliària. Gràcies a aquest conveni, hi ha instal·lats ja al municipi 32 aparells de teleassistència.

Document Actions