Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Un grup dels seleccionats a la I Mostra de Joves Pianistes de les comarques de Tarragona actuarà avui a Salou

divendres 25 abril 2008

La Sala Xavier Turull de l'Escola Municipal de Música de Salou (EMMS) acollirà avui divendres, a les 19 hores, un dels concerts amb què han estat premiats els 16 joves seleccionats a la I Mostra de Joves Pianistes de les comarques de Tarragona. En aquesta iniciativa impulsada pel Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona amb l'objectiu de donar la possibilitat als joves pianistes d'adquirir experiència en el camp del concertisme i potenciar el contacte directe amb el públic fora del marc de la pròpia escola, hi van participar un total de 33 joves de diferents edats, dels quals 4 procedien de l'EMMS: Erney Felipe Acosta Cruz, Alisson Da Silva Bueno (que és un dels seleccionats), Àlex Lombau Chiuta i Gerard Ortega Ballesteros.

Les proves de selecció, tal com ha recordat la directora de l'EMMS, Montserrat Crusat, van tenir lloc el passat 8 de març al Conservatori de Tarragona i van anar a càrrec d'un jurat format per una concertista convidada (Liliana Maffiotte), una professora de l'Escola Municipal de Música de Tarragona (Marta Canadell) i dues professores del Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona (Marta Bou i Elisenda Monné). Aquests jurat va decidir premiar a 16 pianistes de les diferents categories (fins a 10 anys; d'11 a 14 anys; de 15 a 18 anys; i de 19 a 25 anys), que tenen com a guardó l'enregistrament d'un CD conjunt de tots els seleccionats i participar en un mínim de 3 concerts a les comarques tarragonines (els seleccionats d'han dividit en dos grups de vuit persones i es reparteixen els llocs on actuar).

Des del 29 de març, els seleccionats han fet concerts a l'Auditori de Caixa Tarragona, Solivella, Valls i Móra la Nova. La propera actuació prevista és la d'aquest divendres a Salou i properament tocaran també el piano a la Secuita i la Sènia. El concert de cloenda tindrà lloc el pròxim 13 de juny a l'Auditori Pau Casals del Vendrell, a les 19 hores.

Document Actions