Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Un miler de senegalesos es reuneixen al Teatre Auditori de Salou

dimarts 09 octubre 2007

L'alcalde de Salou, Antonio Banyeres; acompanyat de la regidora de Ciutadania, Igualtat, Ocupació i Habitatge, Sonia García, va rebre ahir al migdia al seu despatx de l'Ajuntament a una delegació senegalesa, encapçalada pel cap diplomàtic religiós, Mamemor Mbacke, que exerceix les seves funcions a Europa i Amèrica.

Mbacke s'ha desplaçat fins a aquest municipi per presidir ahir a la nit una assemblea general a la qual era previst que assistissin un miler de senegalesos residents a Catalunya i Aragó, a més de la televisió del seu país, RTS.

La trobada, organitzada per l'Asociación Colectivo Senegalés de Tarragona (amb seu a Salou), va tenir lloc al Teatre Auditori de Salou (TAS) a les 22 hores i va servir perquè el diplomàtic pugués conèixer de primera mà els problemes que pateixen els seus compatriotes, especialment relacionats amb la documentació. En aquesta reunió, on hi va ser present la regidora Sonia García, hi va haver cants tradicionals del Senegal.

En agraïment per la seva presència al municipi i com a símbol de la bona benvinguda a la localitat, l'alcalde va lliurar a Mamemor Mbacke una reproducció de l'estàtua del Pescador que hi ha a l'Espigó del Moll.

Cal tenir en compte que Salou, amb 1.348 habitants senegalesos, és el municipi de Catalunya amb més població d'aquesta nacionalitat.

Document Actions