Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Un pregó especial encetarà demà la Festa Major del 30 d'Octubre

dimecres 24 octubre 2007

Demà dijous començarà la Festa Major del 30 d'Octubre, amb un pregó a càrrec del president de l'Associació d'Amics del 30 d'octubre, Julio Vilaplana;i l'expresident d'aquesta entitat i fill adoptiu del municipi, Manel Albinyana.

Aquest acte es durà a terme amb el suport de Ràdio Salou i serà conduït per Gemma Torrents, cap de continguts de les emissores SER al Camp de Tarragona i Joan Carrion, director de Ràdio Salou del 1989 al 1991.

Aquests interlocutors s'ocuparan de repassar a grans trets el procés de la segregació, amb documents sonors, i de reconèixer la tasca de tots aquells que van lluitar per la independència de Salou. Tot això, amb la voluntat de recordar uns fets històrics que van desembocar en el naixement del municipi, sense obrir ferides ni entrar en conflictes estèrils.

El pronunciament del pregó està previst a les 20 hores, a la Sala de Plens de l'Ajuntament. Seguidament, se servirà als assistents una copa de cava, amb la música de fons del Quartet Abdelazer.

A continuació, al vestíbul del consistori, l'alcalde Antonio Banyeres procedirà a la inauguració de l'exposició fotogràfica del 30 d'Octubre de 1989 i de la Mostra dels Gegants de Salou.

L'exposició fotogràfica, que romandrà oberta fins al 31 d'octubre, conté diverses reproduccions de cartells pro-segregacionistes de l'època; i fotografies on es pot veure, per exemple, una de les pancartes que es van penjar al carrer Barcelona en què es podia llegir 'Ara o mai'. Aquesta mostra inclou, a més, un ordinador a través del qual els ciutadans podran accedir a les actes notarials digitalitzades i comprovar si el seu nom o el dels seus familiars, amics o coneguts figuren entre els de les 1.875 persones que van signar davant el notari a favor de la segregació. Cal tenir en compte que en aquestes actes no hi consten aquelles persones que aleshores no estaven empadronades i van manifestar el seu suport a la independència. La seva signatura sí apareix en un llibre addicional que es va fer per aquells simpatitzants del procés segregacionista que jurídicament no van poder signar davant de notari.

L'última activitat programada per demà, 25 d'octubre, és una traca al Passeig 30 d'Octubre, a les 21 hores.

Document Actions