Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Un projecte de vending de sucs naturals i peces de fruita pels centres educatius guanya el Vè concurs l'Institut Emprèn de Salou

dilluns 02 juny 2014

Un total de 63 alumnes de l’INS Jaume I, del Marta Mata i de l’Escola Elisabeth s’han presentat a aquesta cinquena edició del concurs que organitza la regidoria de Promoció de Ciutat

 

 

Avui s’han lliurat els premis de la cinquena edició l’Institut Emprèn, un concurs que organitza la regidoria de Promoció de Ciutat i que busca implicar els joves de Salou en el foment de l’empresa i l’auto-ocupació. En aquesta edició s’han presentat fins a 63 estudiants a concurs, els quals han presentat diverses propostes de negoci que ha valorat un jurat. La proposta guanyadora amb 600 euros -1er Premi a la millor idea empresarial- ha estat per dues joves de l’Institut Jaume I, Ana Guillermo Martínez i  María Griselda Ferreyra, les quals han treballat sobre la fabricació de sucs naturals i l’envasat de peces de fruita, per repartir-los a les màquines Vending dels centres educatius sota el nom comercial de FUNNY SNACK SLNE.

 

Abans del lliurament de premis, l’alcalde, Pere Granados, ha volgut junt amb la resta de membres de la taula presidencial donar suport als joves participants i els ha adreçat unes paraules dient que “estem davant d’una gran iniciativa que es va tenir en el seu dia i per això es vol mantenir i potenciar-la”, a més d’assegurar que “aquests premis són bons per aplicar-vos a vosaltres mateixos una filosofia que és en definitiva va en benefici vostre perquè és molt important aplicar els valors de l’emprenedoria en el dia a dia. És  bo perquè en primer lloc l’emprenedoria requereix el valor de buscar noves idees i aplicar-les, per tal de superar-nos a la nostra feina, en les nostres tasques i en els nostres projectes però també comporta el valor del sacrifici i de l’esforç, una cultura molt important a l’hora de superar-nos”. Per la seva part, la regidora de Promoció de Ciutat, Reyes Pino, ha explicat com “aquest concurs té l’objectiu fomentar la cultura emprenedora dels més joves amb la col·laboració estreta dels centres educatius i busquem fomentar la iniciativa i la creativitat dels joves del municipi en l’àmbit de la generació d’idees empresarials i generar auto-ocupació”. Pino, ha volgut felicitar tots els participants i ha assegurat que “els projectes tenen tots un alt nivell”.

 

En el torn de parlaments també s’han dirigit a l’auditori de joves -ple a vessar a la sala Xavier Turull- el director de l’Escola Elisabeth, Enric Masià, qui ha assegurat que “qualsevol iniciativa que premiï l’emprenedoria serà benvinguda, cal felicitar a l’ajuntament per fer-ho possible”; a més d’advertir-los que “us tocarà viure un temps complicat, tot el que podeu aportar vosaltres com a emprenedors us donarà estabilitat professional”. La directora de l’IES Jaume I, Montse Vallès, ha explicat que “no hi ha altra possibilitat que treballar aquests valors de l’emprenedoria: creativitat, iniciativa, autonomia i poder crear el propi lloc de treball en uns moment en el que les ofertes d’altres empreses són més escasses”. La cap d’estudis, Mari Carmen Moreno, ha explicat que “la creativitat és especialment necessària en moments de crisi econòmica quan requereix de cadascun de nosaltres una actitud més pro-activa que mai per tirar endavant de la nostra societat. L’actitud és fonamental, que en el caràcter de l’emprenedor és tenir coratge i autoestima”.

 

Els guardonats han estat els següents:


1er PREMI A LA MILLOR IDEA EMPRESARIAL, valorat en : 600 €

FUNNY SNACK SLNE, format pels alumnes de l’INS Jaume I: ANA GUILLERMO MARTÍNEZ i MARÍA GRISELDA FERREYRA

Idea de negoci: fabricació de sucs naturals i l’ envasat de peces de fruita, per repartir-los a les màquines Vending dels centres educatius.

 

 2on PREMI A LA MILLOR IDEA EMPRESARIAL, valorat en : 500 €

FRUTOPIA SLNE, format per l’alumne de l’INS Marta Mata: JOAN MACIAS BONET

Idea de negoci:   Establiment dedicat a la venda de fruita tallada, embalada, llesta per a menjar-se-la, així com la preparació de sucs i batuts naturals.

 

PREMI AL PROJECTE MÉS INNOVADOR, valorat en : 500 €

SWING SLNE, format pels alumnes de l’Escola Elisabeth: ROGER PELLICÉ, JORDI ROS, ANDY MARTÍNEZ i KEVIN-JOHAN GEURTSE

Idea de negoci: Model innovador d’ulleres esportives amb les que poder escoltar música.

 

PREMI AL PROJECTE MÉS BEN TREBALLAT, valorat en : 500 €

SAD BLUMI SLNE, format pels alumnes de l’INS Jaume I: LENA SCLIFOS, BEATRIZ HIGUERAS, LUCIA MONTORO i MIREIA SERRANO

Idea de negoci: Servei d’ajuda a domicili, integral, polivalent i comunitari, orientat a les persones i famílies que presenten problemes per a la realització de les activitats de la vida diària, amb intervencions específiques que afavoreixen la seva permanència e integració en el seu entorn habitual

 

DIPLOMA A LA IDEA MÉS ORIGINAL  

DOLÇ RECORD, format per l’alumna de l’INS Jaume I: MICAELA MAYRA GARCÍA

Idea de negoci: Galetes inspirades en figures típiques de Catalunya per a què els turistes es portin un record original i accessible per tothom.

 

DIPLOMA AL PROJECTE CONCILIA 

ARA PUC S.Coop., format pels alumnes de l’INS Jaume I: ÀNGELA GALVÁN, CONSUELO GALVÁN, RAQUEL GÓMEZ i JOSÉ ANTONIO PORRAS.

Idea de negoci: servei a través del qual s’ofereix atenció educativa als nens i nenes als centres esportius, de manera que es pretén conciliar la pràctica de l’esport per part dels pares i mares mentre el seus fills/es realitzen activitats educatives al propi centre.


MENCIÓ ESPECIAL, amb DIPLOMA 

TOURMARINA SL, format pels alumnes de l’INS Jaume I: PATRICIA BALDOMAR GÓMEZ i RAFELINA GLORISEL ALMONTE.

Idea de negoci: servei d’aprenentatge d’idiomes, amb l’organització també de viatges al país en qüestió i aprendre també els costums, i les diferents formes d’adaptar i practicar la llengua objecte d’aprenentatge.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

institut.jpg
dilpoma_idea_ms_original.JPG
premi_al_projecte_ms_innovador.JPG
segon_premi_millor_idea_empresarial.JPG
primer_premi_millor_idea_empresarial.JPG
parlaments.JPG
mencio_especial_Tourmarina.JPG
diploma_projecte_concilia.JPG
premi_al_projecte_ms_ben_treballat.JPG
de_grup.JPG

Document Actions