Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Un quadre de les fonts de Salou de l’ex regidor Luis Herranz arriba al fons d’art de l’Ajuntament

dimecres 20 juliol 2016

La seva vídua i la filla de l’artista han volgut fer aquesta donació pel fons municipal

 

La vídua i la filla de l’ex regidor socialista i pintor Luis Herranz han lliurat a l’alcalde i a la regidora de Cultura un quadre del passeig de Salou vist des de la primera font que hi ha a tocar de l’espigó del Moll. La pintura passarà a formar part del fons d’art municipal de Salou. Cal recordar que el mes de gener va morir Luis Herranz als 88 anys. L’artista aragonès, establert a Salou, també va ser regidor pel PSC durant un breu període de temps a finals dels anys noranta.

L’alcalde, Pere Granados, en nom de l’Ajuntament ha volgut agrair a la vídua i a la seva família el detall que han tingut amb la ciutat amb la donació del quadre, que capta una imatge del passeig Jaume I amb el Xalet Bonet, les palmeres i la font de l’espigó del Moll, i que resta penjat a alcaldia.

Herranz, havia nascut a Saragossa  al juny de 1927 i havia estudiat a l’Escola d’Arts i Oficis de la capital aragonesa. Va ser membre del Estudio Goya de Saragossa que es caracteritzava per eludir el professorat, la lliure interpretació del model natural i l’intercanvi de noves tècniques i coneixements, principis prou meritoris en les dècades dels anys 40 i 50. Va ser professor de dibuix i pintura a Melilla, en terres nord-africanes va saber captar la intensitat del cromatisme que tant havia influït en el reusenc Fortuny.  Al 1955, invitat pel Ministeri de  Educació de Mèxic inicia un periple per Veneçuela, República Dominicana, Colòmbia, Trinidad-Tobago, Antilles Holandeses i Els Estats Units. Va ser molt sol·licitat en aquests i altres països com a retratista de personalitats del mon de la política i altres celebritats. Més tard va recalar a Salou on s’integrà plenament a la vida ciutadana i era assidu de les inauguracions de la Torre Vella, on ell mateix havia exposat de tant en tant.

A més d’un reputat retratista  va destacar en la figura, els interiors, i el paisatge que combinava amb escenes de costums. En tots els gèneres i en especial en les obres , grans o petites, que feia per a propi plaer de pintar destaca el seu estil sensitiu, fresc, lleuger, de pinzellada àgil i sucosa, cromatisme ple d’harmonia i un especial sentit de la llum. Dominava la tècnica de l’oli però també el pastel del que ha deixat petites peces tant senzilles com magistrals.

Galeria d'imatges

herranz.jpg
donacio.JPG

Document Actions