Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Un total de 127 artistes han participat en el VI Premi de Recerca Pictòrica Memorial José Luís Rubio Sáez

La web del concurs http://www.premisaloupintura.org ha estat un element clau per fer difusió i ha suposat un estalvi econòmic respecte anys anteriors

dijous 26 agost 2010

Un total de 127 persones han participat en el VI Premi de Recerca Pictòrica Memorial Jose Luis Rubio Sáez. D’aquests, un total de 32 han estat seleccionats com a finalistes d’aquest certamen.  El Jurat ha valorat cadascuna de les obres presentades així com tot allò que signifiqui la recerca o la innovació en qualsevol aspecte.

Del total de participants, majoritàriament són d’origen espanyol . De Catalunya, s’han inscrit un total de 58, de Madrid un total de 15, de la Comunitat Valenciana 12 i d’Andalusia un total de 7.  També han concursat artistes amb domicili a l’Estat Espanyol originaris d’altres països. En aquest sentit, han aportat la seva obra, 7 artistes d’Argentina, dos de França, dos de Polònia, dos de Perú, dos de Marroc i d’altres països com Estats Units, Brasil o Itàlia, entre d’altres.

Una de les novetats d’aquest any, ha estat la creació d’una pàgina web exclusiva pel concurs on els interessats han pogut consultar tota la informació i formalitzar la inscripció: http://www.premisaloupintura.org. Els organitzadors del premi valoren molt positivament aquesta eina tant per divulgar i seleccionar les obres. Això ha permés un estalvi econòmic “tan important en aquesta època on s’ha de fer un exercici de contenció com a acte de responsabilitat”.

En aquesta web es publicarà i s’informarà puntualment del desenvolupament de tot allò relatiu al concurs. Aquest any, el premi té el repte de millorar la difusió fent-la més extensiva i selectiva així com promoure la implantació de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació

Recordem que l'Ajuntament de Salou organitza aquest premi que té periodicitat biennal, amb l’objectiu de fomentar l’experimentació, la innovació i la reflexió en l’àmbit de la pintura referides tant a qüestions de tipus formal com de contingut .

El veredicte del guanyador es farà públic el dia 13 de setembre de 2010 i a partir del dia 17 de setembre de 2010 tindrà lloc l’acte d’inauguració de l’exposició i el lliurament de premis. El veredicte i les decisions del jurat són inapel·lables. L'obra guardonada amb el premi principal passarà a ser patrimoni de l'Ajuntament de Salou.

El certamen  pretén descobrir les aportacions individuals més destacades i estimular la constant evolució tècnica de l’art pictòric en la contemporaneïtat. A partir d’aquesta edició, el concurs fa homenatge a la persona de José Luis Rubio Sáez, inspirador del concurs, i el seu mecenes en totes les edicions celebrades..
 
El Premi Salou està dotat amb la quantitat de 6.000 euros i no podrà ser declarat desert ni dividit. S’estableixen un primer i un segon accèssits dotats amb 1.500 euros i 800 euros, respectivament.

Galeria d'imatges

Sin_ttulo-2.jpg

Document Actions