Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Una cinquantena de persones participen en la primera caminada organitzada pel CAP i l'Ajuntament de Salou

dimecres 21 novembre 2007

Una cinquantena de persones van reunir-se el passat 15 de novembre davant del Centre d'Assistència Primària de Salou (CAP) per participar en la primera caminada organitzada pel CAP i l'Ajuntament de Salou, amb l'objectiu de fomentar l'exercici físic entre la població.

El pla és que dos dies a la setmana (dimarts i dijous) aquells que ho desitgin puguin reunir-se per caminar durant una hora (de 9.30 a 10.30 hores), acompanyats per la coordinadora d'aquesta iniciativa, la infermera del CAP de Salou Enriqueta Lorente.

'Es tracta de millorar l'estat físic i també anímic dels ciutadans. Cal tenir en compte que amb aquestes sortides en grup, es relacionen entre ells i s'obliguen a fer exercici', explica Lorente, tot precisant que es farà un seguiment de determinats paràmetres dels participants (pes, índex de massa corporal, tensió, colesterol i glicemia) per veure com evolucionen favorablement.

Aquesta és la primera vegada que s'ha organitzat una caminada d'aquest tipus al municipi. En aquesta ocasió hi van prendre part, com dèiem abans, una cinquantena de persones d'entre 35 i 83 anys (la majoria de 50-60 anys, i dones) que van dirigir-se fins a Cambrils. Les altres dues rutes dissenyades aniran en direcció al Passeig Jaume I i a PortAventura.

De moment, les caminades només es faran en horari de matí. No obstant això, si hi ha prou demanda, s'estudiarà la possibilitat de preparar-les també per la tarda. La idea és que els que s'apuntin, s'habituïn a caminar i vagin a caminar pel seu compte.

Recordem que la regidoria de Benestar Social i Salut ha organitzat enguany diverses xerrades i tallers sobre temes relacionats amb la salut a la Sala Costa Daurada del Centre Cívic. El passat 6 de novembre, precisament, Enriqueta Lorente va impartir una sessió titulada 'Caminem. Vols venir a caminar amb el CAP'' i el passat 13 de novembre, la doctora Palacios i la infermera del CAP abans esmentada van parlar dels beneficis de l'exercici físic.

El proper 29 de novembre, el doctor Fontova, especialista en Reumatologia de l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, tractarà sobre la fibromiàlgia i la manera de conviure amb aquesta malaltia.

Document Actions