Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Una exposició de l'artista palestina Samira Badran, al Centre Cívic de Salou

dimecres 09 juliol 2008

Ahir es va inaugurar una exposició de l'artista palestina Samira Badran a la planta baixa del Centre Cívic de Salou. La mostra es podrà veure fins el 10 de juliol durant l'horari d'obertura de l'Ajuntament.
Badran, va néixer a Trípoli (Líbia). De pares palestins, va viure la seva infantesa en els territoris ocupats de Palestina, envoltada de la influència artística del seu pare i del seu germà. Va estudiar dibuix i pintura a la Universitat de El Cairo, a Egipte, i va continuar a l'Acadèmia de Belles Arts de Florència, especialitzant-se en gravat i pintura. Un cop finalitzats els seus estudis, es va traslladar a Barcelona l'any 1982.
Ha realitzat exposicions personals a Jerusalem, Amman, França i Barcelona. També ha participat en nombroses exposicions col·lectives als territoris ocupats de Palestina i arreu del món.
Samira Badran retrata amb la seva pròpia càmera les zones ocupades i el desolador paisatge que queda després de l'espoliació de vides i objectes. Des del seu taller a Barcelona, l'artista ens narra un exili d'anada i tornada , en continus viatges als territoris ocupats i a Jordània, on viu la seva família. A l'exposició es poden veure imatges de cadires de rodes, peus lligats, joguines i bicicletes agafades a les reixes, que formen part de la seva iconografia personal que ensenya també la realitat del Pròxim Orient, segons explica la comissària de la mostra, Estela Rodríguez.
Aquesta exposició s'emmarca dins del curs 'Societats complexes i diàleg global' de la Universitat d'Estiu de la URV. Aquest curs de 20 hores, que va começar ahir al Teatre Auditori de Salou, pretén ser una aproximació multidisciplinària a l'àmbit de la globalització econòmica, social i cultural des de la perspectiva europea i nord-americana. El seu objectiu és endinsar-se en el diàleg sobre la complexitat de les actuals societats a través de l'experiència de nombrosos investigadors i experts internacionals que aporten diferents visions. La durada del curs també és fins el 10 de juliol.

Document Actions