Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Una jornada de formació de coordinadors de llengua, interculturalitat i cohesió aplega més de 200 docents a Salou

divendres 13 febrer 2009

La 3ª Jornada de formació de Coordinadors de Llengua, Interculturalitat i Cohesió (CLIC) social ha reunit aquest divendres 13 de febrer a més de 200 docents de la demarcació tarragonina a la sala Mediterrània del Teatre Auditori de Salou.

Aquesta jornada, que s'ha celebrat per primera vegada a la capital de la Costa Daurada, té com a objectius: sensibilitzar sobre les tasques que aquests professionals de l'Educació han de realitzar al seu centre en relació a l'ús de la llengua, el treball de la interculturalitat i la inclusió social de tot l'alumnat; presentar l'eina Funcions CLIC, per tal de dinamitzar aquesta figura en els centres i aportar eines i recursos que els ajudin en el seu pla de treball; i donar a conèixer bones pràctiques del territori (les experiències del CEIP Mare de Déu de la Candela de Valls; el CEIP Beat Bonaventura Gran de Riudoms, l'IES Fonts del Glorieta d'Alcover; i l'IES Antoni Martí Franquès de Tarragona).

La presentació d'aquesta trobada ha anat a càrrec del director dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona, Vicent Villena; i de l'alcalde de la localitat, Antonio Banyeres; acompanyats pel regidor de Governació i director de la zona educativa de Reus, Zacarías Henar; i per Núria Rofes, coordinadora LIC.

Villena ha adreçat un missatge d'optimisme als assistents a aquesta jornada i ha afirmat que van pel bon camí. 'Us enfronteu a un repte social i la responsabilitat ha de ser compartida entre les oficines municipals d'escolarització, la comissió d'escolarització, els ajuntaments, etc.', ha dit, tot parlant de la importància de 'transmetre els valors'.

I l'alcalde Antonio Banyeres ha afegit: 'Com a coordinadors d'aquesta matèria, entre les vostres funcions hi ha la de promoure actuacions per potenciar la convivència, mitjançant l'ús del català i l'educació intercultural, i la d'afavorir la integració de l'alumnat nouvingut. Aquests objectius coincideixen plenament amb els de l'Ajuntament. No cal oblidar que Salou és la població de les comarques tarragonines amb el percentatge més alt de població immigrada, on se supera el 36 %'.

Document Actions