Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Una maqueta gegant sobre l’Eix Cívic de Salou s’instal·la al passadís del TAS

Avui s’ha inaugurat aquesta mostra que recull les propostes que els alumnes d’Arquitectura de la UPC han dut a terme sobre el terreny del traçat ferroviari

dimarts 28 maig 2013

Al passadís del TAS de Salou es pot veure des d’avui com quedarà articulat l’Eix Cívic de Salou un cop es traslladin les vies del tren. Aquest migdia, s’ha obert al públic una mostra que recull els treballs i les propostes que els alumnes de l’ETSAB, l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han aportat com a possibles solucions arquitectòniques. Al passadís es pot veure tant una maqueta de grans dimensions que encaixa l’Eix dins de l’entramat urbà com les propostes d’edificis singulars i també  un seguit de plafons explicatius amb les propostes dels alumnes. Precisament, la inauguració de la mostra ha comptat amb la presència dels estudiants de 5è curs així com també amb Josep Parcerisa, arquitecte i catedràtic d’urbanística a l’ETSAB, l’altre arquitecte i responsable de l’assignatura Projectes IX de l’ETSAB, Jordi Ros; així com amb el regidor de Gestió de Territori, Marc Montagut i el personal responsable del Servei Tècnic Municipal d’Arquitectura. L’alcalde, Pere Granados, en nom de tots ha volgut felicitar en nom de la Corporació “a tots els que heu treballat perquè avui sigui possible veure aquest gran treball per resoldre la problemàtica de la via del tren pel mig de Salou. Hem vist moltes idees que serviran per definir el futur de la nostra ciutat”. L’alcalde, també ha lliurat unes distincions als autors de tres treballs, que han destacat especialment; han estat per Jordi Ribas i Francisco Rodrigues; Rubén Lasanta; Lau Maluquer mentre que, per part dels alumnes s’ha votat el projecte de Xavier Isart.

Cal recordar que l’Ajuntament de Salou ja fa temps que treballa en la transformació d’aquest àmbit a través d’un pla de millora urbanística i molt especialment en la zona central que comprèn uns 300 metres de longitud i que correspon a la part més àmplia del trajecte; és a dir, on hi ha l’estació del tren, sense deixar de banda el traçat de dos quilòmetres de llargada.  La mostra es podrà veure fins el proper 11 de juny.

Galeria d'imatges

VISTA_FRONTAL.JPG
premis_2.JPG
premis_3.JPG
de_grup.JPG
maqueta_2.JPG
premis_1.JPG
de_grup.JPG
premis_2.JPG
VISTA_FRONTAL.JPG
premis_1.JPG
premis_3.JPG
maqueta_2.JPG

Document Actions