Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Una mostra plena de dolor i esperança del cèlebre Joan Ponç omplirà la Torre Vella de Salou a partir d'avui divendres

divendres 30 maig 2008

Avui divendres dia 30 de maig, a les 20.00 hores, la Torre Vella de Salou acollirà la inauguració de l'exposició 'La Pell de la Pell' de Joan Ponç i J. V. Foix. El regidor de Cultura, Francesc Gaya, presidirà aquest acte junt amb la participació de Jordi Carulla-Ruiz, president de l'Associació Joan Ponç; Sol Enjuanes, historiadora de l'art i comissària de la mostra; Carles Duarte, director de la Fundació Lluis Carulla; i Ramon Rosich, director del Museu de la Vida Rural.

L'exposició, que romandrà oberta fins el 22 de juny, va ser editada l'any 1970 per Polígrafa. El volum consta de vint-i-dos aiguaforts del pintor Joan Ponç, amb el text del poeta J.V. Foix.

Aquesta sèrie d'aiguaforts permetrà als assistents a la mostra endinsar-se en el complex univers gràfic de Ponç, que ensenya amb nitidesa l'eix central de les seves inquietuds: la figura humana. A 'La Pell de la Pell' no es representa la figura humana amb voluntat realista, sinó que es porta al límit de l'horror i el riure grotesc. De fet, les obres d'aquest artista es remeten als objectes que podem trobar a les capelles d'algunes esglésies com ofrena o súplica a Jesucrist, a la Verge o a un sant, que fan palès el dolor i l'esperança.

Ponç obliga a fixar l'atenció del públic en un punt concret del cos humà, dibuixa un recorregut per la geografia humana amb aturades en els punts que ell considera claus: les mans, els ulls i el cap.

El poeta i el pintor es van conèixer en la difícil dècada de 1940 i amb els anys es va anant consolidant la seva relació fins a donar grans fruits. 'La Pell de la Pell' és una mostra de l'estret lligam nascut entre dos creadors de generacions distants que, tot i treballar amb materials diferents, comparteixen una mateixa manera d'entendre la creació, definida amb paraules com descoberta i innovació, recerca i imaginació.

Document Actions