Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Una nit per protegir les platges amb el concert Coronita Save the Beach

dijous 13 agost 2009

Què: Jarabedepalo i Pignoise lideren el concert Coronita Save the Beach amb el suport dels 40 Principals i el Patronat de Turisme de l'Ajuntament de Salou.
Qui: Jarabedepalo, Pignoise, Maldita Nerea, Aura, Ragdog i 84
Quan: Divendres, 14 de agosto a les 9 del vespre. Els artistes atendran als mitjans a les 8 al backstage.
On: Platja de Llevant de Salou (Tarragona)

El cantant Pau Donés i el grup Pignoise arribaran aquest divendres 14 d'agost a Salou on actuaran en un festival de música compromesa amb el medi ambient. Les bandes Maldita Nerea, Aura, Ragdog i 84 els acompanyaran. Un esdeveniment gratuït on els artistes pujaran a l'escenari al servei de la causa ecològica. El concert Coronita Save the Beach, que se celebra amb el suport dels 40 Principals, i del Patronat de Turisme de Salou i que busca conscienciar sobre la necessitat de protegir les nostres platges.
Els ritmes del tema de La flaca, interpretada pel cantant i compositor Pau Donés al capdavant de Jarabedepalo, o el hit Nada que peder dels Pignoise, sonaran a partir de las 9 del vespre a la Platja de Llevant, de Salou, en el marc de les Nits Daurades i davant de milers de persones. El locutor estrella dels 40 principals Tony Aguilar presentarà el concert.
A Europa es retira cada any 4.000 quilos de brossa cada quilòmetre de platja. La majoria són plàstics, cigarretes i envasos. Conscient que cada cop hi ha més litorals degradats y plens de residus, Coronita va crear ja fa nou mesos el programa mediambiental Coronita Save the Beach. La iniciativa es compromet a salvar una platja europea cada any. El 2009, la primera en ser recuperada ha estat la Capocotta a Itàlia. Desenes de voluntaris i experts, equipats amb vestits blancs, guants i bosses, van recollir més de 1.000 quilos de brossa en només un quilòmetre quadrat.
Coronita Save the Beach està recolzat per les organitzacions Bandera Blava, el segell internacional de qualitat de les platges, i l'ONG mediambiental Surfrider Foundation Europe, que lluita contra la degradació dels oceans i les costes. A l'Estat Espanyol, el programa compta amb el suport dels 40 Principals, a través del web 40viajes.com.
Per a escollir les platges candidates per ser recuperades, Coronita Save the Beach ha posat en marxa un concurs on-line a www.coronitasavethebeach.org en el que els internautes proposen casos de platges degradades. El premi a la platja amb més vots consisteix en la recuperació i neteja integral. La platja de Capocotta va rebre més de 42.000 vots a Internet en dues setmanes. A la web, ja es poden nominar les platges que més ajuda necessiten per la següent edició al 2010.

Document Actions