Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Una quinzena de joves de Salou participen per tercer any en el projecte “Records Gastronòmics”

dimecres 09 març 2016

El programa consisteix en que alumnes del curs de cuina i usuaris del Centre sociosanitari de Salou gaudeixin plegats de la cuina alhora que reviuen els seus records

 

Gràcies al Programa de Qualificació Professional Inicial- pla de transició al treball (PFI-PTT) una quinzena alumnes del curs de cuina i serveis de restaurant han pogut col·laborar activament amb interns del Centre sociosanitari de Salou el projecte “Records Gastronòmics”. El programa, que es du a terme per tercer any consecutiu, consisteix en compartir experiències intergeneracional al voltant de la cuina. Així, es realitzen des del mes d’octubre diverses activitats en les quals els dos grups s’han anat trobant primer per establir relacions personals, a més de posar en comú coneixements de cuina i altres vivències. En segon lloc llarg de diverses sessions han vist el cost del plat; han jugat al joc de la llana; sopes de lletres amb els ingredients de les receptes...entre d’altres.

Així, després de diverses setmanes de treball conjunt han fet un receptari i l’han portat a la pràctica, pas a pas, a les cuines del restaurant La Spezia durant el mes de febrer. Les darreres hores s’ha dut a terme la cloenda del programa ‘Records gastronòmics’, el qual ha assegut al voltant de la mateixa taula les diferents parelles d’estudiants i avis, a més de la coordinadora territorial dels PFI, Pilar Cabo; el professor de cuina, Alberto León, i les regidores d’Ensenyament, Julia Gómez i de Benestar Social, Estela Baeza; a més de la directora de la residència, Carme Puigdengoles. També ha estat present, la directora de l’Institut Marta Mata, Carme Moreno.

 La regidora d’Ensenyament, ha comentat que “aquest programa ha servit per unir dues generacions diferents a través de la cuina i el menjar; a més de compartir experiències i aprenentatge mutu”.

Algunes de les receptes que s’han cuinat en aquest projecte s’han recollit en un llibret amb fotografies i biografia de les persones participants. Recordar que aquest projecte no hagués estat possible sense el xef Luis Pérez i la cap de sala Mª José Hernández, ni sense la educadora social, Rocio Nager.

Galeria d'imatges

Sin_ttulo-1.jpg
IMG-20160303-WA0001.JPG

Document Actions