Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Una seixantena de famílies participaran en un projecte de suport a l'educació a Salou

dilluns 15 octubre 2007

El regidor de Cultura i Ensenyament de l'Ajuntament de Salou, Paco Gaya, s'ha reunit amb els directors dels centres educatius públics del municipi i l'inspector d'Educació Carles Jardí, per posar en marxa el projecte 'Espai Família', juntament amb el seu coordinador. Aquest projecte s'emmarca dins del Pla Educatiu d'Entorn, una iniciativa de cooperació educativa entre el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Salou que té com a objectiu bàsic la implicació de tots els agents educatius en la promoció i ús de la llengua catalana, l'educació intercultural i la cohesió social.

Aquesta proposta de suport a l'educació familiar va adreçada als pares i mares del municipi amb fills escolaritzats al CEIP Europa, CEIP Santa Maria del Mar, CEIP Salou, CEIP Salou II, IES Jaume I, IES Salou, llar d'infants 'La Balena Blava' i la Unitat d' Escolarització Compartida (UEC).

En concret, es crearan cinc grups estables de 10-12 famílies que es reuniran una vegada a la setmana des del mes de novembre i fins al mes juny per dur a terme diferents activitats: sessions a partir de tòpics a proposta dels mateixos pares, sessions monogràfiques impartides per un professional especialista i tallers d'aprenentatge.

Els pares i mares que participin en aquestes sessions que tindran lloc per les tardas (de 15,15 a 16.15 hores) i que no puguin deixar els seus fills menors de 3 anys a càrrec de ningú disposaran d'un servei de ludoteca on els més petits podran jugar i fer manualitats sota la vigilància d'un monitor.

Les dues vies d'accés a aquests grups són la sol·licitud al centre escolar i la derivació des d'equips especialitzats: EAP (Equip d'Assessorament Psicopedagògic) i Serveis Socials d'Atenció Primària.

A banda d'això, s'organitzaran xerrades obertes per a totes les mares i pares amb fills escolaritzats a Salou en cada centre escolar o en agrupacions de centres. Els continguts d'aquestes xerrades els pactarà el coordinador del projecte tenint en compte les demandes de les AMPA i dels centres escolars.

Els objectius específics de l' Espai Família són oferir suport, orientació, pautes i recursos que facilitin l'acció educativa de les mares i pares en l'àmbit familiar; crear un espai de comunicació, relació i suport mutu entre famílies; prevenir i reconduir situacions de dificultats en les relacions familiars; i incrementar la informació, la col·laboració i la participació de les famílies en les activitats educatives dels centres.

Document Actions