Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Una setantena de pares i mares d'alumnes de Salou i una quarentena de senegalesos estan rebent classes de català

divendres 01 febrer 2008

Una setantena de pares i mares d'alumnes de Salou estan rebent classes de català des des la setmana passada. En concret, s'estan impartint quatre cursos de nivell inicial que s'emmarquen dins del Pla Educatiu d'Entorn, una inciativa de cooperació educativa entre el departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Salou que té com a objectiu bàsic la implicació de tots els agents educatius en la promoció i ús de la llengua catalana, l'educació intercultural i la cohesió social.

Els pares i mares dels alumnes del CEIP Santa Maria del Mar i Europa estan rebent les classes a la sala Gaudí del Centre Civic; els del CEIP Salou al mateix centre educatiu on estudien els seus fills; i els de l'IES Jaume I i IES Salou, a les instal·lacions del primer institut.

Els cursos tenen una durada de 30 hores, durant les quals aprendran nocions bàsiques de català que els resultaran útils a l'hora de relacionar-se amb les escoles i de comprendre les circulars informatives, les notes, i els deures que porten els seus fills, explica la responsable de l'Oficina de Català de Salou, adscrita al Centre de Normalització Lingüística de Tarragona i ubicada al 2n pis del Centre Cívic, Marisol Solano. Per exemple, especifica Solano, aprendran a presentar-se i vocabulari relacionat amb els dies de la setmana, els números i les localitzacions.

Cursos per a senegalesos
En aquests moments una quarentena de senegalesos estan participant també en dos cursos de català: un de nivell inicial i 20 hores de durada; i un altre de nivell bàsic 1, de 45 hores. Tots dos cursos, adreçats als membres de l'Asociación Colectivo Senegales de Tarragona (amb seu a Salou), estan finançats al 100% per la Secretaria per a la Immigració de la Generalitat de Catalunya a través d'un conveni amb l'Ajuntament de Salou i el Consorci per a la Normalització Lingüística.
El consistori salouenc cedeix les aules del Centre Cívic perquè aquests cursos es puguin dur a terme a les tardes.

Document Actions