Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Una setantena d'entitats i associacions fan una ofrena al monument a Rafael Casanova

dilluns 14 setembre 2009

Aquest matí, els representants electes de l'Ajuntament de Salou i prop d'una setantena d'entitats, associacions i partits polítics s'han reunit davant la plaça de l'11 de Setembre del municipi per tal de retre un sentit homenatge al monument a Rafael de Casanova. Davant un nombrós públic, que en tot moment s'ha comportat de manera molt cívica i exemplar, s'ha pogut sentir els discurs de l'alcalde, Pere Granados, qui ha recordat en els seus parlaments l'històric esforç que ha fet Catalunya per a la recuperació dels ideals 'un esforç impulsat per un alt grau d'autoestima i de voluntat de ser i pertànyer' a Catalunya. L'alcalde, en la seva al·locució també ha fet referència al futur de Catalunya: 'Hem d'estar orgullosos perquè en la construcció d'aquest país i el seu futur amb un nou marc legal i estatutari, tot, institucionas i societat civil, hi hem estat ben compromesos', deia. Finalment, apuntava Granados, 'm'agradaria reclamar que amb l'aplicació d'aquest nou estatut s'atorgui als municipis catalans més recursos per a planificar, desenvolupar i finançar els serveis que els ens locals presten als ciutadans'.
Acabat el discurs de l'alcalde, l'hereu del municipi ha lliurat la senyera a l'alcalde, i un policia local vestit de gala l'ha hissat amb l'ambientació musical dels grallers La Tarota de Salou qui, acte seguit, han interpretat l'himne de Catalunya, els Segadors.
Després han començat les ofrenes florals, primer a càrrec d'entitats i associacions, i seguidament els partits polítics. En acabar la desfilada, s'ha pogut gaudir d'una audició i una ballada de sardanes a la plaça del Carrilet i l'actuació de la colla castellera La Global del municipi. Aquesta tarda, a les 7 tindrà lloc una trobada de manotes a la plaça de Francesc Germà i al passeig Jaume I.

Document Actions