Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Una vintena d’agents interins de policia de 5 municipis inicien el curs de formació a Salou

dimarts 12 abril 2016

Es tracta de la quinzena edició del curs descentralitzat impartit per l’Institut Superior de Policia de Catalunya i que durarà fins a finals de mes

Salou és la seu un any més del curs impartit per l’Institut Superior de Policia de Catalunya (ISPC)  junt amb els responsables de formació de l’Escola de Policia de Catalunya de l’ISPC i la Policia Local. En aquest curs, –que es du a terme a la caserna de la Policia Local del municipi per 15ena edició- es formarà a un total de 20 alumnes, procedents de Salou, Torredembarra, la Palma de Cervelló, l’Hospitalet de l’Infant i Tona.

L’Escola de Policia de Catalunya organitza la formació que consisteix en 120 hores i, un cop superat el Curs, la vintena d’aspirants s’incorporaran com a agents de la policia local durant un període de temps determinat, que en el cas dels 14 aspirants de Salou serà des de l’1 de maig i fins a finals d’octubre, per reforçar la campanya d’estiu. Els agents, al llarg d’aquest curs aprendran des de dret civil, penal, administratiu, coneixement de les ordenances municipals a més d’un ampli apartat pràctic. El temari s’ha elaborat tenint en compte les característiques especifiques de municipis turístics, que poden tenir unes ordenances municipals molt concretes i que requereixen d’una planificació i d’una actuació policial diferent a d’altres pobles o ciutats. En concret, el programa inclou aspectes com ordenances, viaris, accidents, comportaments cívics, serveis socials. També se’ls prepara en matèria de normativa penal, de policia administrativa o com fer una primera assistència mèdica urgent.

En l’obertura del curs l’alcalde Pere Granados ha volgut felicitar els aspirants per haver aconseguit superar les diverses proves de l’oposició i “els ha encoratjat a dur a terme una tasca que excel·leixi en el servei a la ciutadania però no a través de l’autoritat sinó a través de la justícia i el servei”. El Curs bàsic es basa i fonamenta en els valors de proximitat, compromís, integritat, respecte, voluntat de servei i sentiment de pertinença.

A la inauguració de curs també hi ha assistit el regidor de Seguretat Ciutadana, David González,  a més de l’inspector en cap de la Policia Local, José Luis Gargallo i el Cap de l’Àrea de Continguts de Formació Policial, l’inspector Lluís Isern; a més de la tècnica de formació, Josefa Pastor i els caps de Policia de Torredembarra i de l’Hospitalet de l’Infant.

L’Escola de Policia de Catalunya organitza la formació, que compta amb professorat de la policia del municipi, especialistes en dret o en emergències mèdiques, entre d’altres. Aquest programa s’imparteix fora de les instal·lacions centrals de l’ISPC, a Mollet del Vallès, amb l’objectiu d’apropar la formació al territori, i es duu a terme en col·laboració amb l’Ajuntament de Salou des del 2003.

Galeria d'imatges

policia.jpg
P1250431.JPG

Document Actions