Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Unes 250 persones van assistir a l'acte de benvinguda al professorat que va organitzar ahir l'Ajuntament per primera vegada

divendres 05 setembre 2008

Unes 250 persones van assistir ahir a l'acte de benvinguda a tot el professorat de primària i secundària de Salou (dels centres públics i privats i dels centres dependents del consistori salouenc: l'Escola Municipal de Música, la Unitat d'Escolarització Compartida i el Centre de Formació de Persones Adultes), que va organitzar per primera vegada l'Ajuntament de Salou. Aquest acte va tenir lloc al Teatre Auditori de Salou (TAS), sota la presidència de l'alcalde de la localitat, Antonio Banyeres; el regidor d'Ensenyament, Paco Gaya; i el director dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona, Vicent Villena.
Tots tres van destacar l'èxit de públic i van aprofitar l'ocasió per felicitar els nous docents i reconèixer la tasca educativa i 'de qualitat' duta a terme pels més veterans; i per desitjar-los un bon inici de curs.
El regidor d'Ensenyament, Paco Gaya, així mateix, va explicar que fins a la data d'avui hi ha 3.117 alumnes matriculats a Salou als centres de primària i secundària; i 400, als centres dependents de l'Ajuntament (EMMS, UEC i Centre de Formació de Persones Adultes).Pel que fa al nombre de professors, va precisar que n'hi ha 298 de primària i secundària; i 27 que imparteixen classes als centres municipals abans esmentats. A hores d'ara, va afegir, Salou disposa de 4 escoles públiques de primària; 2 instituts i un centre educatiu privat (l'Escola Elisabeth), que estrenarà noves instal·lacions en aquest curs. Durant el primer trimestre de l'any que ve, segons es preveu, s'inaugurarà el nou CEIP Salou II. En aquests moments, a més, s'estan realitzant les obres d'ampliació de l'IES Marta Mata i el projecte de construcció d'un nou centre de 3 a 6 anys al Cap Salou que es completarà amb una llar d'infants a la mateixa zona.
Gaya també va fer referència al 25è aniversari que l'any que ve celebrarà el CEIP Europa, al projecte de ciutat educadora i al Pla Educatiu d'Entorn, que va posar-se en marxa l'anterior curs i que continuarà aquest i que té com a objectiu bàsic la implicació de tots els agents educatius en la promoció i ús de la llengua catalana, l'educació intercultural i la cohesió social. En aquest sentit, el regidor va assenyalar que cal tenir en compte que el 30% dels alumnes són estrangers i que la matrícula és viva durant tot l'any.
Per la seva banda, el director dels Serveis Territorials d'Educació a Tarragona, Vicent Villena, va agrair a l'Ajuntament de Salou la seva col·laboració i les seves iniciatives en matèria educativa i va valorar el 'salt qualitatiu' que suposarà la nova l'Escola Oficial d'Idiomes de Salou, que estarà mancomunada amb Cambrils.

Document Actions