Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Unes jornades sobre l’autisme congreguen 200 persones al TAS de Salou

Han estat organitzades per l’associació ASTAFANIAS i amb el suport de la regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament

divendres 15 novembre 2013

Unes 200 persones, la majoria d’elles mestres i educadors, però també personal de l’àmbit sanitari  i representants dels cossos i forces de seguretat s’han reunit a Salou aquest matí per rebre informació de primera mà de com tractar a les persones amb autisme. Aquestes són les primeres jornades que du a terme l’Associació de Famílies amb disminuïts psíquics de les comarques de Tarragona (ASTAFANIAS) a Salou, on hi tenen una quarantena de membres actius i on ja han realitzat algunes activitats relacionades amb l’autisme a les escoles. Avui, en l’obertura de les jornades la presidenta de l’entitat, Mª Alejandra Salor, ha destacat que “estem sempre oberts a donar formació que pugui resoldre dubtes; que serveixi per fer adaptacions curriculars i treure angoixa als nens; als seus pares i perquè tothom pugui entendre millors els nostres fills”, ha dit. Per la seva part, el regidor de Salut Pública, Ramon Pascual, ha assegurat que “estem molt satisfets per poder ajudar a tirar endavant aquesta sessió com a mostra de la solidaritat i del compromís que tenim amb els nens autistes”.

La xerrada del matí l’ha impartit la psicòloga Ester Rovira, la qual ha destacat que en els darrers quatre anys s’està fent molta feina tot i que hi ha un endarreriment respecte d’altres països i ha advertit que “hem de saber i entendre que les persones autistes processen de manera diferent la informació”.

ASTAFANIAS té com a principal missió orientar i assessorar les famílies, així com potenciar la integració social i laboral de les persones amb discapacitat psíquica, defensant sempre una millora en la seva qualitat de vida. És una associació de famílies del Tarragonès fundada l’any 1.966, que acull totes les discapacitats psíquiques inclòs el TEA, X-FRÀGIL, TDAH , TOURETTE ....etc.

Galeria d'imatges

autisme_2.JPG
autisme.JPG
autisme_2.JPG
autisme.JPG

Document Actions