Saltar al contingut Saltar a la navegació Saltar a la cerca

Portal toolbar

Notícies

Uns 150 alumnes de Salou participaran en una campanya d'estalvi d'aigua a les escoles

dimecres 21 maig 2008

Uns 150 alumnes participaran en l'ecoauditoria d'aigua a les escoles, organitzada per la Regidoria de Medi Ambient de l'Ajuntament de Salou, la Diputació i el Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT); i el Centre de Recursos per a la Protecció de la Salut i el Medi Ambient (CRM) . Aquesta activitat d'estalvi d'aigua que duran a terme, en concret, 3 grups de 5è de primària del CEIP Santa Maria del Mar i 3 grups de 6è del CEIP Europa, s'emmarca dins de la segona edició de la campanya 'Gota a gota s'esgota'.

Aquests estudiants assistiran a dues sessions de dues hores cadascuna en què es farà una auditoria sobre el consum d'aigua del centre escolar i s'analitzaran els seus hàbits de consum a partir dels rebuts d'aigua de les seves llars.

Algunes de les activitats que faran consistiran, per exemple, en dibuixar en un plànol els elements consumidors d'aigua distribuïts en les instal·lacions dels seus col·legis; completar les fitxes de consum per a cada un dels elements consumidors d'aigua (aixetes, WC, urinaris, etc.), i en mesurar el cabal amb les bosses abans i després de la instal·lació dels aparells d'estalvi d'aigua. Altres activitats tindran per objecte el càlcul del consum d'aigua a l'escola, el càlcul del consum d'aigua diari per persona i dia a partir de les factures reals de les seves llars; i en el càlcul aproximat del consum setmanal de les seves famílies.

Cal tenir en compte que els objectius de l'ecoauditoria són millorar la gestió de l'aigua als centres escolars, disminuir el consum d'aigua, fer un ús més eficient de l'aigua i sensibilitzar l'alumnat en l'ús racional de l'aigua.

Els alumnes del CEIP Santa Maria del Mar prendran part en aquesta iniciativa de conscienciació els dies 21, 22 i 23 de maig, de 9 a 10.30 hores i d'11 a 13 hores; i els del CEIP Europa, el 4, 5 i 6 de juny, a les mateixes hores.

Amb aquesta campanya es pretén fer arribar a la ciutadania en general, i especialment als nens, el missatge que mitjançant l'eficiència i l'estalvi d'aigua es contribueix a la preservació d'un recurs escàs i imprescindible per la vida i, de retruc, aconseguir un estalvi d'aigua en l'economia domèstica.

La idea és apropar a la població els mitjans i les tecnologies d'estalvi d'aigua més assequibles i permanents, així com els hàbits per poder cobrir les necessitats domèstiques amb menys consum d'aigua i d'aquesta forma disminuir la pressió sobre la disponibilitat de recursos hídrics del municipi.

Document Actions